נזיד חצילים שרופים ובשר בקר .

חצילים עם כתף 5

סבתא שלי היתה אומרת מירנג'נה – קומידה דאלדיו

חצילים – מאכל מאלוהים ולמה ככה? כי התבשיל ניתן למתיחה

תוספת קציצות,תוספת בשר ,אורז או לחם לטבול ברוטב ומשפחה שלמה יכולה לאכול ועוד ישאר

זכורים לי ימי גשם קרים כשחזרתי הביתה ומצאתי סיר מהביל  על האש שסבתא הכינה

הריח המטורף עמד בבית שעות רבות ועינג את את נחירינו …

חצילים בביתי הם נכס כי אין מי שלא אוהב אותם

כל פעם יש שדרוג ומתכון חדש אבל על מתכוניה של סבתא שלי לעולם לא אוותר .

לא יקר ,גם לא מסובך להכנה ,גם זמין והכי הכי -פשוט טעים.

צריך- 5 חצילים גדולים שרופים ומנוקים (אפשר יותר- זה ל4 מנות)

מנקבים אותם במזלג ושורפים בגריל צמוד למקור החום .

מקררים מעט וקולפים  קוצצים ידנית לא לרסק . שומרים מכוסה.

עוד צריך-

קילו וחצי בשר בקר כתף 5 בגוש אחד

2 בצלים גדולים בקוביות .

שמן לטיגון

1 כף קמח לבן

כפית פלפל שחור

3 ענפי סלרי שלמים

אבקת מרק – לטעום לפי צורך

מים לכיסוי

ראש שום קלוף – שיניים חצויות ונקיות

מים לכיסוי .

כף  גדושה סוכר חום

בסיר גדול מזהיבים את הבצל מעט .מוסיפים לו את הקמח לכמה שניות .

מוסיפים ליטר מים קרים ובוחשים למניעת גושים.

מוסיפים את עלי הסלרי ואת גוש הבשר ובודקים שהוא מכוסה בנוזל.אם צריך מוסיפים מים רותחים

מביאים לרתיחה ומתבלים בפלפל סוכר ,מלח ושום .

מנמיכים אש ומבשלים כשעה .

מוציאים את גוש הבשר לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות נאות ולא דקות שיתפרקו לנו .

מחזירים לסיר עם המרק ומוסיפים לו את החצילים המנוקים והקצוצים . אם חסר נוזל מוסיפים מים רותחים.

טועמים תיבול ומתקנים.

מבשלים עוד שעה  עד שהבשר יהיה רך אבל לא יתפרק לנו .

מגישים חם עם חמוצים ולחם שחור ומברכים אותי על שמירת המורשת של סבתא שלי .

 כתף 5 במרקחצילים עם כתף 5 בצלחת

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.