מתכון קל ומהיר לפיצה מטוגנת

בוריצה – בוריק שהוא גם פיצה, או פיצה שהיא בכלל בוריק.

מה זה משנה? העיקר שזה קל ומהיר להכנה ובעיקר – טעים!

פיצה בתוך בוריק

הקצתי הבוקר (שבת) משנתי עם רעב ורעיון. ניתן לומר אף – הארה.
פיצה בתוך בוריק, בוריק שהוא גם פיצה. בקיצור – בוריצה!

אולי אלוהים נגלה אליי בחלום?! חומר למחשבה.

בוריק (או בריקה או בריק), הוא מאכל טריפוליטאי; המורכב מעלה דק של בצק, ממולא בביצה ו/או תפוחי אדמה ומטוגן בשמן עמוק.
וכדי להפוך אותו לפיצה, אנחנו צריכים בדיוק 3 דברים: גבינה, שום ורוטב עגבניות עם בזיליקום.

מצרכים

אז מה אנחנו צריכים כאן בעצם? או – מצרכים ל 4 בוריצות חמודות.

4 ביצים
4 עלי סיגר
בייבי מוצרלה (כ-20 חתיכות)
2 קוביות שום כתוש של "דורות"
1 טבליה (פס) של רוטב עגבניות בזיליקום של "דורות"

אופן ההכנה:

0. מערבבים בקערה את השום, רוטב העגבניות בזיליקום והמוצרלה.

1. מחממים שמן במחבת בקוטר מתאים לעלה סיגר.

2. לוקחים ביד עלה סיגר ומפזרים באמצע שלו רבע מהתערובת.
3. מניחים חצי מהעלה במחבת, כשהחצי השני מוחזק באויר ולא נוגע בשמן כלל.
4+5. מניחים באמצע, מעל התערובת, את הביצה (הטרייה) וסוגרים עם חציו השני של עלה הסיגר.

אופן ההכנה 1

אופן ההכנה 2

6. כאשר השוליים מתקשים ומזהיבים, הופכים בעדינות להמשך טיגון על הצד השני.
7+8. כאשר הצד השני מזהיב אף הוא, מוציאים בעזרת תרבד לצלחת עם נייר סופג.

בוצעים ואוכלים בתיאבון 🙂

בתיאבון