אתמול השתתפתי בסדנא של פאני רוטשטיין בשיתוף "מרינה", הייתה סדנא נפלאה, מלאה בעשייה ובעיקר בניחוחות נפלאים. חברת מרינה אשר עשרות שנים עובדת בתחום התוצרת הטרייה, הפתיעה אותי ובגדול, הסתבר לי שיש למרינה תוצרת רחבה הרבה יותר מפטריות, הם חולשים על השוק במגוון נבטים, חסות, עלי בייבי, עשבי תיבול, ירקות חתוכים למינהם, ירקות אקזוטיים כמו ג'ינג'ר, חטיפוני גזר, שיני שום קלופות ועוד.
אצלי בבית כולם אוהבים את המאכל האגדי שלימים נקרא"פסטה אלפרדו" אך אין לו שום קשר לשם הזה באמת. רוטב אלפרדו במקורו הוא רק מפטריות ואין בו שמנת כלל, יש מקומות בעולם שמטגנים את הפטריות בחמאה ופרמזן אך לא מעבר לזה. אנחנו בישראל עשינו הכלאה בין השניים והאמת?! אני אוהבים את זה ככה, בדיוק כמו שטעים לנו. אז אולי אין לזה שם מפונפן אבל הטעם…אוח הטעם… נפלא ביותר!
מתכון קליל ברמה כמעט גריאטרית לפסטה שמנת ופטריות,
מצרכים: פסטה, 2 סלסלות פטריות, 1 שמנת לבישול, אגוז מוסקט, 50 גרם חמאה, 500 גרם פסטה, מלח, 2 שיני שום
הוראות הכנה: לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן. את הפטריות לחתוך לפרוסות דקות ולטגן בחמאה, לקראת הסוף להוסיף את השום ולתת להם יחד להיטגן עוד מעט. לאחר מכן להוסיף את השמנת לבישול ולהתריח הכל יחד, להנמיך עד הסוף ואז להוסיף תבלינים לפי טעמכם האישי, אני מעדיפה רק מלח ומעט אגוז מוסקט לשבירת הטעם של השמנת, לערבב יחד טוב טוב ולטעום לטובת תיקון טעמים, חייבים לזכור שהפסטה מתווספת לרוטב ולכן יש לתת לרוטב טעם עז שיוכל להכיל גם את הפסטה. להוסיף את הפסטה לרוטב ולהרתיח אותם יחד שוב.
לכבות את האשר ולתת להם כ-5 דקות ולהתחיל להגיש 🙂 בתיאבון