מרק ירקות חלומי עם ברוקולי וחלב קוקוס

מתכון חדש למרק ירקות חלומי עם ירקות הסופר פודס האהובים שלי – ברוקולי, שומר, בטטה וגמבה אדומה. נבחרת ירקות מצומצמת אבל בעלת נוכחות כך שהמרק יוצא בעל טעם עשיר, חגיגי ובלתי נשכח. תפנקו את עצמכם, את בני הבית, את האורחים במרק המדהים והפשוט להכנה – תקבלו המון מחמאות ובקשות לעוד, באחריות!

מתכון חדש למרק ירקות חלומי עם ירקות הסופר פודס האהובים שלי – ברוקולי, שומר, בטטה וגמבה אדומה.

נבחרת ירקות מצומצמת אבל בעלת נוכחות כך שהמרק יוצא בעל טעם עשיר, חגיגי ובלתי נשכח.

מרק זה כל כך טעים, בריא, ממלא וקל להכין ואיתו קל לשמור על מסגרת האורח החיים בריא כשיש מרק

ירקות טוב וקליל במקרר – רק לחמם ולהינות.

ואני כל כך התאהבתי בטעם המיוחד של המרק הזה שאחרי שסיימתי את הסיר הראשון, בישלתי מייד

סיר נוסף כדי לא להישאר יום אחד חלילה ללא המרק החלומי הזה.

אז תפנקו את עצמכם, את בני הבית, את האורחים במרק המדהים והפשוט להכנה – תקבלו המון

מחמאות ובקשות לעוד, באחריות!

מצרכים:

שומר גדול

בטטה בגודל בינוני

גמבה אדומה גדולה

תפרוחת ברוקולי גדולה כולל הרגל

בצל גדול

2-3 שיני שום

שמן קוקוס

חלב או קרם קוקוס (חצי קופסה)

תבלינים:

כפית וחצי מלח אטלנטי

כפית פלפל שחור

פכית פפריקה אדומה

2-3 עלי דפנה

חצי כפית קימל

כפית זרעי כוסברה

כפית בזיליקום

חצי כפית תימין

אופן ההכנה:


1. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות

2. קוצצים בצל ושום, אפשר בפודפרוססור כדי לקצר תהליכים, מאדים מעט בסיר מרוח בשמן קוקוס (או חמאה)

3. מוסיפים את הירקות (למעט ברוקולי) החתוכים לסיר עם בצל ושום מאודים, מאדים כמה דקות יחד ומוסיפים מים,

כ -2 ליטר, תבלינים (למעט מלח), מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד לריכוך של ירקות

4. ממש 2 דקות לפני שהירקות רכים וסוגרים את האש, מוסיפים את הברוקולי.

5. טוחנים את הירקות הפודפרוססור ומחזירים חזרה לסיר, מוסיפים חלב קוקוס, מלח ומבשלים עוד קצת על אש לא

גבוהה (עד לרתיחה), וזה מוכן!

בתיאבון!

אגב, בהמשך לשאלות הרבות על שמן קוקוס, ודרכי השימוש בו:

בשמן קוקוס וחמאה אני משתמשת בבישול, חומצות שומן בהם אינם מתפרקות בטמפרטורות גבוהות
לשמן קוקוס יש יתרונות רבים , עוזר בהטמעת השומנים בגוף וכך עוזר להרזיה, מפחית תיאבון, מחזק מערכת

החיסון. בשמן זית אני משתמשת בסלטים

שמן הקוקוס מיוצר מחלב קוקוס טרי ומופק באחד או יותר מהאמצעים הבאים: הרתחה, תסיסה, הקפאה, כבישה

מכאנית או צנטריפוגה. שמן שהופק בשיטה זו מכונה כתית (Virgin). בתהליך התססה מתסיסים את החלב במשך

24-36 שעות. במהלך ההתססה מופרדים המים והשמן. השמן עובר תהליך חימום קל, עודפי מים מופרדים ומסוננים.

מתקבל שמן שקוף בעל ריח וטעם של קוקוס. אני משתשמת בשמן קוקוס בכבישה קרה והוא האיכותי ביותר

http://www.jammoka.com/29838/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-1

שמן קוקוס כתית מעולה עשיר בחומצות שומן רוויות בינוניות באורכן – מה מה שמבדיל משמנים רוויים אחרים.
שמן קוקוס הוא שומן צמחי רווי.  מולקולות עוברים תהליך מטבולי מעט שונה מהשומן הרווי מהחי: הם לא משתמשים

במיצי כיס המרה לעיכול ומגיעים ישירות לכבד. כיום, מצביעים מחקרים שונים על כך ששומן רווי הוא השומן לו זקוק המוח,

שהנוירונים שלו, מצופים מיאלין העשוי שומן רווי. יש לכך השפעות רבות, על מצב רוח ועל כשירותו של המוח,

גם בגיל המבוגר, עור הפנים. השמן מכיל כמות גדולה של lauric acid – חומצת שומן בעל תכונות אנטי ויראליות ואנטי

בקטריאליות. (חומר הקיים גם בחלב אם). גם חלב קוקוס עשיר בחומר הזה במידה והוא אינו מופחת שומן.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%9F_%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.


. חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו איך לבנות שרירי הבטן במהירות ותכנית אימונים יעילה ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

נתראה שם!

בהרבה אהבה, ג’ני