מרק גולש הונגרי אותנטי

מרק גולש הונגרי, מלא בטעמים כמו שרק ההונגרים יודעים איך להגיע למרקם כה מיוחד שיכול לשמש ארוחה שלמה ביום חורפי

מרק גולש הונגרי1

בביקור האחרון שלי בבודפשט החלטתי שאני טועמת בכל מסעדה בה אבקר את המרק ההונגרי, הגאווה הגדולה של העם ההונגרי.
מספיק לטייל בשווקים ולראות את כמויות הפפריקה ההונגרית שצצה מכל עבר, דבר שמבטיח מרק אותנטי ומלא בטעמים.

טעמתי מרק גולש בתוך לחם, כמנה ראשונה, כמנה בודדת, בכל מקום אכלתי מרק גולש. כן, הם בהחלט יודעים להכין אוכל, ההונגרים, אוכל מלא בטעמים, בתבלינים ובריחות משכרים.

אחרי שרכשתי גם לעצמי פפריקה הונגרית, ברור היה שכשאחזור לארץ אנסה להגיע לטעם המוכר של המרק.
אני חושבת שהצלחתי לא רע.

אז איך זה הולך –

מצרכים:

שמן זית
3 בצלים גדולים קצוצים
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 פלפל צ'ילי פרוס
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג קוביות בשר לגולש. אני משתמשת בנתח הנקרא "סולם יעקב". רך כמו חמאה. אם אין, בקשו מהקצב בשר המתאים לבישול ארוך. בקשו מהקצב שיחתוך לכם את הבשר לקוביות לא גדולות.
3 עגבניות טריות, חלוטות, קצוצות או 1  קופסת עגבניות מרוסקות
2 כפות תרכיז עגבניות משפורפרת של mutti
2 כפות גדושות  פפריקה הונגרית
1 כפית פפריקה חריפה
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1.5 ליטר מים רותחים (אם יש לכם ציר מרק עוף הכי טוב, אני השתמשתי במים)
מלח פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

יוצקים שמן זית לסיר רחב ועמוק ומטגנים את הבצל, קוביות הגזר והפלפלים האדומים עד שקיפות. מוסיפים את הצ'ילי הפרוס ושיני השום הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מספר דקות עד השחמה של הבשר מכל הצדדים. צריך סבלנות אבל היא משתלמת.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ותרכיז העגבניות, את הפפריקה ההונגרית והחריפה ומערבבים.

מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים טוב טוב ומוסיפים מלח ופלפל שחור. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד 40 דק' עד התרככות תפוחי האדמה.

בתאבון