מרק ברוקולי ופטריות מהיר ומפנק

מרק ברוקולי ופטריות מפנק, מהיר, טעים ומחמם שמורכב מ-6 מרכיבים בלבד. מכינים בקלי קלות וקוטפים מחמאות. האם הוא גם מעולה לגזרה? כל הפרטים בפוסט, תיהנו!

מרק ברוקולי ופטריות מפנק ומהיר שמורכב מ-6 מרכיבים בלבד שבישלתי ממש בכמה רגעים ובקלי קלות אחרי שהתחשק לי מנה עם ברוקולי. הוא זה שמחמם אותי ואת משפחתי בימים הקרים האלה, ואם תרצו – גם אתכם. בעלי אכל להנאתו וביקש שאכין עוד אחרי שהסיר הראשון חוסל במהירות. קיבלתי לא מעט בקשות לפרסום המתכון בדף הפייסבוק לכן שמחה להעשיר את קטגוריית המרקים בבלוג במתכון הנהדר הזה. למעשה מדובר בוריאציה שעשיתי למרק כרובית שכבודו כבר מונח וחוקק בהיסטוריה. הסברים מצולמים להכנת המרק תוכלו למצוא בפוסט על מרק כרובית עם שלל ההסברים מדוע מרק כזה הוא גם מעולה לגזרה.
10922560_963743473659097_7392368958924968484_n
המרכיבים:
שקית ברוקולי טרי (כ-4 תפרוחות יפים – פרחים וגבעולים) – רצוי טרי, אפשר קפוא אם אין ברירה
בצל גדול רגיל
3-5 שיני שום
פטריות – רצוי פורטובלו כי הן מעניקות ארומה מיוחדת (2-4 יחידות) או שמפיניון (חצי קופסה-קופסה – כמה שרוצים/יש)
שמנת מתוקה  – כשליש קופסה (אני משתמשת ב-38 % של טרה, אם אתם עדיין חוששים מהשומן – תקראו כאן או תשתמשו במה שרוצים, למשל שמנת לבישול 10-15 %)
2-3 גבעולי תימין לתיבול (במתכון עם כרובית השתמשתי באורגנו, ובמרק ברוקולי – בתימין)
קצת חמאה לאידוי הבצל (ככפית)
מלח אטלנטי, פלפל שחור
מים מהבישול של הברוקולי
אופן ההכנה: 

1. לשטוף היטב את הברוקולי ולבשל אותה – מרתיחים מים בסיר, מבשלים ברוקולי עם כפית מלח שטוחה כ6-8 דקות עד שמתרככת. מוציאה מהמים ומעבירה למים קרים או מי קרח כדי לשמור על הצבע. קילפתי את סוף הגבעול עם הקליפה העבה והקשה.

2. מעבירים לפודפרוססור ומרסקים את הברוקולי. תשאירו בסיר כרבע כמות מהמים (או פחות, תלוי עד כמה סמיך תרצו את המרק), כמות קטנה תשמרו בצד אם תצטרכו להוסיף. פרח אחד ללא גבעול תשאירו בצד.

4. מעבירים את הברוקולי המרוסק חזרה לסיר עם מים של הבישול.

5. לשמן את המחבת עם מעט חמאה ולטגן בצל חתוך לרבעי עיגולים או קצוץ, פטריות ושום  להזהבה. להעביר לסיר עם המרק.

6. את הפרח ברוקולי המבושל שהשארתם – לחתוך לחתיכות קטנות אך מורגשות ולהוסיף לתוך המרק

7. להוסיף את השמנת המתוקה, לתבל במלח אטלנטי, פלפל שחור ותימין, להביא את המרק לרתיחה על אש נמוכה ולכבות.

* שדרוג: ניתן להוסיף עוד כף קטנה של חמאה לתוך המרק, ולערבב קלות אחרי שנמסה,

להוספת השומנים הבריאים והטעם. בתיאבון!

תיהנו ואשמח אם תספרו איך היה וכמובן תעלו תמונות של המרק. זה תמיד מחמם לי את הלב לדעת שאתם נהנים מהמתכונים ומהאימונים שלי. נשיקות חמות ושבוע נפלא ואנרגטי! שלכם, ג'ני 

 

 כנסו לדף הפייסבוק שלי לטיפים להצלחה שלכם, אימונים יעילים, מתכונים בריאים וטעימים ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

בברכה ובאהבה,

ג’ני קפלן

מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY

KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen
TRX,  HIIT
אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס שנתיים ברציפות
אימוני כושר אישיים וקבוצתיים/ יעוץ וליווי אישי / סדנאות בהכוונה לתזונה נכונה ובניית תפריטים והקניית כלים אישיים להצלחה בתחום התזונה, ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור הכושר הגופני.

לתיאום האימונים וסדנאות ניתן ליצור קשר בטלפון: 0544238824

מאמנת בכירה ומרצה בכנסים, סדנאות והשתלמויות בתחום הכושר, תזונה ואורח חיים בריא

*מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב
*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
*בעלת בלוג הכושר וערוץ הכושר WOW YOUR BODY

 

טיפים שיעזרו לכם לרזות ולהתחטב – טור חדש

פעילות גופנית במקומות צפופים בבית 

10 טיפים לחזרה לקלה לגזרה 

האימון הקבוצתי שיהפוך אתכם לחזקים, חטובים ובכושר  – פוסט חדש

מתחילים כאן!

***כתבות מהתקשורת:

רבע שעה והייתם פה – פרויקט הכושר במיוחד אחרי החגים ב TIME OUT

מגיעים לקיץ עם קוביות בבטן – כתבה ב  TIME OUT
מאמנת הכושר של אתר מאקו מבקרת באימון PRIMAL MOVE
ספורטאית השבוע באתר שוונג עם ראיון אישי
עם ג’ני – האם זה שווה לחכות גורילה ולשרוף 400 קלוריות?
 ספרינט לצלחת – כתבה ב TIME OUT – מה אוכלים לפני מרתון 
***למי שרוצה לדעת עוד על עניין התזונה הנכונה – בעזרת 10 כללים פשוטים ותפריט מגוון ובריא תוכלו לשפר את הכושר ולהרגיש אנרגטים.
כל מה שצריך לדעת על התזונה שתשדרג לכם את האימון, וגם מתכונים בריאים שכדאי להכיר, בפוסט “תזונה ממרוצה”
יומן אוכל אישי – איך להיות שבעה, אנרגטית וחטובה, להינות מהאוכל ולא להתעסק בזה כל היום
*** מגוון כתבות שתוכלו להיעזר בהן כדי לרדת במשקל, לשפר את הרגלי אכילה,מתכונים בריאים וטעימים ואימונים מצולמים בהדרכתי המלאה שיעזרו לכם לשמור על הגוף ובריאות, ולרדת במשקל, להיכנס לכושר, לחטב את הגוף  ולהרגיש שפע וטעם:
כל הדרכים שלא עזרו לי לרדת ממידה 42 – פוסט חדש!
טרנד הכושר של השנה – מראה שרירי ומחוטב
איך עשיתי את הסוויץ’ – שינוי החשיבה בתזונה וכושר

איך להיכנס לכושר בהדרגה – תזונה, מוטיבציה, תכנית אימון חודשית, בראיון בערוץ 10

מי אמר קר? נבחרת של אימוני כושר שיחממו ויחטבו אתכם יותר טוב מחמין