מרק בצל בניחוח צרפתי

מרק בצל נפלא וכל כך פשוט להכנה, זה המרק שתרצו לגזור ולשמור! קפיצה קטנה לפריס

1934257_10206572251959835_1254596479045601125_nלמצרכים:

8 בצלים יבשים (4 לבנים, 4 סגולים) פרוסים לחצי ומהחצי לטבעות

1/2 כוס יין אדום יבש

2.5 ליטר מים רותחים

6 כפות שמן זית

2 כפות שיבולת שועל אינסטנט  (קוואקר)

2 כפות אבקת מרק בצל

מלח לפי הטעם

להכנה:

לחמם את השמן זית בסיר מתאים. להוסיף את הבצל ולטגן כעשרים דקות, תוך כדי ערבוב. הבצל מתרכך, נהיה שקוף. להוסיף את היין ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שהוא מעט יצטמצם (כעשר דקות). להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. להוסיף את המלח ואת אבקת המרק בצל. לערבב ולבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה. להוסיף את 2 הכפות שיבולת שועל. לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות.

להעביר לצלחת הגשה, לגרד מעל פרמזן ו………… להינות מכל ביס.

 

בתאבון.