הודיעו בתחזית שביום שלישי יגיע שוב החורף לבקר אותנו, איזה חורף ואיזה נעליים . כמות השתן שנתתי היום גדולה יותר מכמות המשקעים שירדו מהשמיים…. אבל הרגשתי קצת קריר (הזדקרו לי הפטמות מהצינה הקלה) , לבשתי סוודר (שמחתי שאני יכולה ללכת בלי חזיה בלי שירגישו ) והחלטתי ללכת היום על מרק אפונה יבשה (כמו החורף שלנו) ובצקניות טעימות.
מרק אפונה :
1 בצל קצוץ
2 כוסות אפונה יבשה שטופה ונקיה
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
2 מקלות סלרי חתוכים לעיגולים
צרור שמיר קצוץ (עוד פעם זאתי עם השמיר….)
מלח, פלפל שחור טחון וטיפה אבקת מרק עוף.
בסיר 4 ליטר מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל , מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים קלות מוסיפים את האפונה וממלאים מים עד הסוףףףףףףףףףףףףף. מביאים לרתיחה מוסיפים תבלינים למעט המלח (את המלח מוסיפים לקראת סוף הבישול) . מנמיכים ומבשלים עד לריכוך האפונה, מתבלים במלח מבשלים עוד כ-10 דקות וזורקים את השמיר הקצוץ למרק ומכבים את הגז.
בצקניות:
1 כוס קמח
1 ביצה
כפית מלח , מעט פלפל שחור טחון
קצת מעט מחצי כוס מים
בקערה מערבבים היטב את החומרים לקבלת בלילה קצת דביקה . מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח ושמן. מעבירים בכל פעם קצת מהבלילה בעזרת כף דרך פומפיה גסה וכשהבצקניות צפות מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת .
מציפים קערה במרק ומוסיפים הר של בצקניות.
נו , אז למה אתם מחכים?????