מרק אפונה ובצקניות

הודיעו בתחזית שביום שלישי יגיע שוב החורף לבקר אותנו, איזה חורף ואיזה נעליים . כמות השתן שנתתי היום גדולה יותר מכמות המשקעים שירדו מהשמיים…. אבל הרגשתי קצת קריר (הזדקרו לי הפטמות מהצינה הקלה) , לבשתי סוודר (שמחתי שאני יכולה ללכת בלי חזיה בלי שירגישו ) והחלטתי ללכת היום על מרק אפונה יבשה (כמו החורף שלנו) ובצקניות טעימות.

Untitled1

מרק אפונה :

1 בצל קצוץ

2 כוסות אפונה יבשה שטופה ונקיה

1 גזר חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

2 מקלות סלרי חתוכים לעיגולים

צרור שמיר קצוץ (עוד פעם זאתי עם השמיר….)

מלח, פלפל שחור טחון וטיפה אבקת מרק עוף.

בסיר 4 ליטר מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל , מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים קלות מוסיפים את האפונה וממלאים מים עד הסוףףףףףףףףףףףףף. מביאים לרתיחה מוסיפים תבלינים למעט המלח (את המלח מוסיפים לקראת סוף הבישול) . מנמיכים ומבשלים עד לריכוך האפונה, מתבלים במלח מבשלים עוד כ-10 דקות וזורקים את השמיר הקצוץ למרק ומכבים את הגז.

Untitled

 

בצקניות:

1 כוס קמח

1 ביצה

כפית מלח , מעט פלפל שחור טחון

קצת מעט מחצי כוס מים

 

בקערה מערבבים היטב את החומרים לקבלת בלילה קצת דביקה . מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח ושמן. מעבירים בכל פעם קצת מהבלילה בעזרת כף דרך פומפיה גסה וכשהבצקניות צפות  מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת .

שפצלה

 

מציפים קערה במרק ומוסיפים הר של בצקניות.

נו , אז למה אתם מחכים?????