מרק אפונה ובטטה

מרק אפונה ובטטה יחד עם מקלות מלוחים. חם,משביע וטעים

בחורה עם מחשב נייד

כשהשמש השקרנית של החורף מתחילה לשקוע ומתחילים להרגיש את הקור זה בדיוק הזמן שיהיה לכם סיר מרק אפונה ובטטה חם ומהביל.

לצד המרק נכין מקלות מלוחים והתענוג מושלם!

מצרכים:

2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במיים

1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות

מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

כף פפריקה מתוקה בשמן

רבע כף כורכום

מלח פלפל לפי הטעם

3 כפות שמן

2.5 ליטר מיים

בסיר גדול נחמם את השמן ונטגן מעט את הבצל והשום עד שקיפות.

נוסיף את שאר המצרכים ללא המיים ונטגן כ-5 דקות

נוסיף את המיים ונביא את הסיר לרתיחה.

נבשל כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת

נוציא את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני נטחן את המרק.

נבדוק טעמים ונשפר בהתאם לטעם האישי.

במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מיים רותחים.

בזמן שהמרק מתבשל נכין מקלות מלוחים:

נפשיר במקרר מבעוד מועד בצק עלים.

נחתוך ריבוע ונמרח עליו ביצה טרופה.

נפזר מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת נחתוך לרצועות.

את הרצועות נניח על תבנית עם נייר אפיה ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.

1

ניתן להוסיף למרק גם קרוטונים תוצרת בית

כף

עוד מרק טעים לחורף הקר הוא מרק גריסים

2