מקיצי- לביבות שמרים בולגריות שאוכלים חםםםם

מקיצי בצלחת

מקיצי בסיר 2

כשהולכים ליהודית מכינים משהו טעים

יום שישי …כאב ראש כאב ראש כאב ראש …

יש אופטלגין כאב ראש מהדהד אבל נו כבר ניתן לעבוד איתו

מכירים שנכנס מימין ויוצא משמאל וכלום לא נשאר באמצע?

קוראים לזה כפית אבל כפית שלי פשוט יוצרת כך עובר לי מהר יותר

אז הכנסתי לסיר גדול –

1 קילוגרם קמח לבן

3 כפות סוכר

4 כפיות שמרים יבשים

קורט מלח שלא יגע לי בשמרים

כפית תמצית וניל

4 כוסות מים של 180 מיל כל אחת חמימים כן?

בוחשים הכל בעזרת מזלג לעיסה שדומה למיונז סמיך ואין בה אף גושון.

אפשר בעזרת בלנדר מוט …

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח

עערבבים אותו שוב והפעם הוא כבר פלאפי ודביקי

מתפיחים שוב שיכפיל נפח

בעזרת 2 כפות מעבירים לשמן חם ועמוק בסיר גדול ומטגנים להזהבה .

ניתן להרטיב ידיים לקחת כדור מהבצק ולמתוח לצדדים ,להעביר מיד לשמן החם.

מספיגים על נייר סופג

אפשר לטבול אותם בסירופ סוכר

אפשר לפזר סוכר גרגירים

אפשר אבקת סוכר

העיקר שאוכלים חם כי אחר כך הטעם שונה.

לסירופ סוכר-

כוס סוכר,כוס מים כמה טיפות מיץ לימון ומי שאוהב טיפות תמצית מי ורדים או אפילו קליפת תפוז מגוררת

מרתיחים יחד שיווצר סירופ בו טובלים את הלביבות

נתתי לכם להיום את כל הקלוריות שניתן אמה מה? מה זה מנחם וטעים.

בולגרי אמרתי?

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.