מערכת היחסים בין רגשות לאוכל ההיבט הביוכימי – פוסט המשך… והפעם על הדופמין.

מערכת היחסים בין רגשות לאוכל - דופמין
המעגל האינסופי של צריכת הסוכר והמוח. והיכולת להשפיע ולשנות את המעגל על ידי העלאת רמות הסרוטונין והדופמין עם דגש על הדופמין.

בפוסטים הקודמים הסברתי על המעגל האינסופי

של צריכת הסוכר והמוח.

והיכולת להשפיע ולשנות את המעגל על ידי

העלאת רמות הסרוטונין והדופמין

היום נתמקד בדופמין.

הוא מצוי בצמחים ובמזונות מסוימים,

אך גם הכניסה שלו לגופנו דרך העיכול

אינה מובילה לשינוי ברמות הדופמין במוח

מאחר וקיים מחסום בכניסה אל המוח

שתפקידו לסנן את כניסתם

של חומרים שונים אל המוח.

והעלאתו היא כמו זאת של הסרוטונין

על ידי צריכת חומרי הגלם של הדופמין.

דוגמה לכך הם מזונות שעשירים בחומצת האמינו טירוזין,

שמופקת מהחומצה האמינית החיונית פנילאלנין

(מזכירה לכם חומצת אמינו הינה אבן הבניין של החלבון).

ניתן להשיג חומצות אמיניות אלה בתזונה על ידי אכילת

שקדים, תפוחים, אבוקדו, בננות, סלק, פול, עלים ירוקים, אבטיח, שיבולת שועל, אצות, שומשום וגרעיני דלעת ועוד….

מזונות  העשירים בחיידקים פרוביוטיים

כמו יוגורט, כרוב מותסס וכדומה,

יכולים גם הם לסייע בייצורו הטבעי של הדופמין.

באופן כללי, בריאותה של פלורת הקיבה

והרכב החיידקים בה משפיעים על ייצור המוליכים העצביים בגוף.

כורכום מעבר להיותו אנטי דלקתי מווסת את פעילות הדופמין והסרוטונין במוח.

ברור שישנן דרכים נוספות להעלות את רמת הדופמין

אך אלו הן הדרכים היעילות ביותר מבחינה תזונתית

במאמר הבא אמשיך לדבר על העלאת הדופמין והסרוטונין

בדרכים שאינן תזונתיות

עד אז מאחלת לך המשך שבוע נפלא

באהבה

גליה יהודה

נטורופתית ורפואת תדרים

050765395

 

מערכת היחסים בין רגשות לאוכל - דופמין
המעגל האינסופי של צריכת הסוכר והמוח.
והיכולת להשפיע ולשנות את המעגל על ידי העלאת רמות הסרוטונין והדופמין עם דגש על הדופמין.