מסעדת BRAVIV

בחורה עם מחשב נייד

במסגרת טיול משפחתי בכרמל, בקרנו במסעדת "ברביב""BRAVIV" הנמצאת באחת הסמטאות של המדרחוב הציורי בזכרון יעקב.

ברביב היא בר מסעדה, שנפתחה לפני ארבעה חודשים, לאחר ששופצה ועוצבה מחדש ע"י השף והבעלים רונן רביב, באותו המקום בו פעלה 15 שנים מסעדת נשיקה, גם היא בבעלותו של שף רביב.

ואם תהיתם, כמונו לגבי משמעות השם "ברביב", אז מדובר בשילוב של "בראבו", "רביב" -שם משפחתו של רונן, ו"ויוה" -חיים.

הייחוד של "ברביב" הינו בקונספט חדשני, בו 15 סוגי רטבים שונים ומיוחדים, קרים וחמים, הם הלב של התפריט, וסביבם מוצעות המנות, כשלכל מנה הרטבים המומלצים במיוחד עבורה. הרטבים "מתלבשים" על כל מנה, לפי בחירת הסועד, שבכך יכול להשפיע על הריחות והטעמים שילוו את המנה שלו.

אהבנו את העיצוב הביתי והחמים של המסעדה ואת הפאטיו הנעים והרומנטי. ברביב מעוצבת בצבעוניות חמה השואבת השראה מעולם הרטבים, עיצוב מזמין ומשמח המבטיח חוויה קולינארית.

גם הבר המושקע שואב השראה מהקונספט הייחודי, ומציע מגוון קוקטילים לפי צבעים ותפריט בר עשיר שיהפוך כל בילוי על הבר לטעים ומהנה במיוחד.

התחלנו את הסעודה ממנות ראשונות, אשר הגיעו עם שבעה רטבים מושקעים: רוטב סלק (סלק, חומץ אורז ושמן זית) , בהרט קרם קוקוס, ויניגרט מנטה ירוק, קולי צ'יזיקי לבן (מיוגורט, לבנה ושום), קולי צ'אטני עגבניות שמש (עגבניות שמש, צ'ילי אמרילו ולימון כבוש), חרדל לימוני (חרדל דיג'אן עם לימון כבוש וטימין) וקולי חצילים (חצילים, בלסמי ושמן זית).

קולי הוא רוטב סמיך על בסיס חומר הגלם הטחון.

אלונה הקטנה אהבה במיוחד את רוטב הסלק

הרטבים נתנו טוויסט מעניין לסלט שורשים מרענן עם מרכיבים טריים כמו כרוב, דלעת, גזר, קולרבי, פפאיה, כוסברה ושקדים (44 ש"ח). סלט רענן מירקות טריים עם תיבול מדויק.

טרין כבד עוף נימוח באלגנטיות הנדרשת (38 ש"ח) בתוספת ריבת הדרים וליווי טוסטונים קריספיים.

צ'יבורקי עגל וטלה (36 ש"ח) וצ'יבורקי גבינות פריכים וטעימים, מומלצים עם רוטב קולי חצילים.

תפודים אשר כל רוטב מתוך שמונה יכול להתאים

ה"מלכה הכתומה": בטטה מתוקה עשויה בתנור בשילוב גבינות (28 ש"ח) אותה בחרנו לאכול עם רוטב קולי צ'יזיקי לבן.

לחם טורקי טרי, שנאפה ע"י חברו של השף, מתאים בול לטבילה ברטבים השונים.

הילדים נהנו מפיצה טעימה ופריכה עם כמות נדיבה של גבינה

וכמובן משוקו

מהמנות העיקריות טעמנו מנה נדיבה של שטרודל שפונדרה עם בשר רך, עשוי היטב בעטיפה דקיקה של בצק ובתוספת תפודים (65 ש"ח).

ניוקי במילוי גבינת מוצרלה ועשבי תיבול נימוכים בפה  (44 ש"ח) לדעתי הרוטב במנה עצמה מספק ולא נדרשת תוספת רוטב נוספת.

המנות העקריות הגיעו בליווי רטבים המומלצים למנות האלה

קינחנו (בעיקר הילדים) בקראנץ' שוקולד (26 ש"ח) אשר הגיעה עם ציפוי ריבה מלמעלה (אני הייתי מעדיפה יותר ציפוי שוקולדי:).

תרבות האכילה החדשה של "DRESS YOUR FOOD" הופכת כל בילוי במסעדה לשונה מן הפעם הקודמת והסועד יקבל בכל ביקור חוויה שונה של טעמים וצבעים וגם כאשר הסועד בוחר את הרוטב שלו הוא מקבל כמחווה מן המטבח רוטב נוסף לטעימה.

מסעדת BRAVIV, המייסדים 37, זכון יעקב. א-ה 18:00-00:00   שישי שבת 12:00-00:00 

טלפון – 04-6390133 לא כשר.

 לפרטים נוספים: www.braviv.com

לעמוד הפייסבוק של המסעדה:

https://www.facebook.com/bravivrest