על מנת לאט קצת בקצב החיים שלי וגם להנות מהאוכל משובח, הוזמנתי לארוחת בוגרים למסעדת פיאנו פיאנו שבתרגום מאיטלקית אומר "לאט לאט".
מסעדת פיאנו פיאנו היא מסעדה איטלקית חמה הממוקמת ברח' וייצמן 207 במתחם ה- G סנטר בכפר סבא.
על המסעדה חתומים המסעדן אסף לב (בליני) בשיתוף עם השף רועי חנין שיצרו תפריט איטלקי עשיר עם מנות ביניים מיוחדות, פסטות מצוינות, פיצות קריספיות ודקות ומנות קרניבוריות איטלקיות הגונות.
היות ואיחרתי אז זכיתי לטעום רק החלק מהמנות הראשונות שהיו:
קרפצ'יו סלק (32 ש"ח) אשר בלוגרית ביקשו תוספת ומייד הבנתי למה, המנה הייתה מיוחדת וטעימה – פרוסות דקות וטעימות של סלק מוחמצות כמו שצריך בשמן זית ובלסמי עם בצלצלוני פנינה, כוסברה קצוצה ופטה מגורדת. כל המרכיבים הוסיפו בטוב טעם וכוסברה לא הפריע הלי במנה.
סלט פיאנן – קראתי לו " סלט חסות" -תערובת חסות, פרוסות תפוח, גורגונזולה ושקדים מקורמלים עם ויניגרט של בלסמי ודבש (44 ש"ח): סלט נחמד, לא מיוחד מבחינת המרכיבים בעיני.
צילום שוש
מנה נוספת שהספקתי לטעום ואהבתי הייתה פרוטי די מארה וקריספי בייקון (42 ש"ח) – מנה מומלצת לאוהבי פירות ים (קלמרי ובייקון היו פריכים וקריספיים), פלפלים ובצלים הוסיפו לטעם.
צילום שוש
בין מנות ראשונות לעיקריות הגיע לשולחננו קוקטייל פיאנו -קוקטייל הבית ברד פסיפלורה עם שמפניה ויין אדום. קוקטייל מאוד טעים חיסלתי את כולו (18 ש"ח):
לאחר מכן הגיעו פיצות הנאפות בתנור העובד על עצי העסקה מהשהשפיע על ארומה של הבצק.
הפיצות הגיעו בליווי תבלינים תוצרת בית:
התחלנו מפיצה הפייבוריטית שלי לאותו ערב: פיצה ביאנקה קריספי בייקון ספישל (לא מופיעה בתפריט) מוצרלה בופאלו, קריספי בייקון, שמנת ופטריות. הפיצה הייתה עשויה היטב והבייקון היה דומיננטי.
פיצה נוספת הייתה פיצה מרגריטה המוכרת רוטב עגבניות, מוצרלה ועלי בזיליקום טריים (34 ש"ח)
פיצה רז'יאנו – על בסיס רוטב עגבניות, מוצרלה וארגולה טריה אשר הפכה את הפיצה בעיני למנת בריאות:) (42 ש"ח)
אני אישית לא כל כך חובבת פפרוני, לכן לא התלהבתי מפיצה פפרוני רוטב עגבניות, מוצרלה, ובצל (48 ש"ח) למרות שחלק משותפי לשולחן מאוד אהבו אותה:
המשכנו עם שתי מנות ריזוטו פירות ים עם לימון ועם פרנו (52 ש"ח):
מנת ריזוטו שאהבתי יותר הייתה עם לימון היות ואני אוהבתי מאוד את הטעם העדין של לימון:
ריזוטו עם פרנו היה פחות טעים לי בגלל הטעם המשתלט של אניס אשר פחות אהבתי במנה.
ואז הגיעו פסטות:
פסטה קרבונרה עם קריספי בייקון וחלמון המוגש בצד (48 ש"ח):
חלמון הוסיף המון לטעמה המשובח של המנה הזאת. בייקון הורגש מאוד דומיננטי במנה ולדעתי, קצת הפריע.
פסטה נוספת,הפייבוריטית שלי, הייתה פפרדלה ציידים על בסיס ציר בקר עם נגיעות של שמנת, מלפפון חמוץ ופטריות שמפיניון (58 ש"ח) .נתחי פילה היו צלוים ועסיסייםהשתלבו מצויין בפסטה.
הרוטב היה עשוי היטב והפך את המנות למשובחות יותר.
ואז ההגיעו קינוחים (כולם 34 ש"ח):
התחיל מפייבוריט שלי ביינקו אינרו – מרקיז שוקולד מריר וקרם וניל על בסיס פרנץ' נוגט. בתור חובבת שוקולד מריר וקרם וניל בכל הצורות האפשריות, לא פלא שהתלאהבתי מקינוח זה.
קינוח נוסף שפחות אהבתי סופלה שוקולד לצד גלידת שוקולד אשר לא הצליח כל כך היות ושולקד לא היה נוזלי מבפנים וקינוח זה הזכיר לי יותר עוגת שוקולד חמה.
קרם ברולה וניל מוגש לצד בננות מקורמלות על רוטב טופי וטוויל קוקוס:
קינוח נוסף שאהבתי היה פרופיטרול שלוש פחזניות במילוי קרם פטיסייר על מרק שוקולד חם עם גלידת בננות, אגוזים, שוקולד ושקדים מקורמלים:
גם קינוח טירמיסו הפתיע לטובה: קרם מסקרפונה וליקר קפה עם בישקוטים טבולים באספרסו :
פרטים נוספים באתר המסעדה: http://pianopiano.co.il/
ובפייסבוק: https://www.facebook.com/pianopiano2?sk=wall