מסעדת 'פורטו'- מסעדה איטלקית חדשה ומומלצת בנמל תל אביב.

בחורה עם מחשב נייד

תמונה201[1] (5)

מחליטים לצאת מהבית ולאכול בחוץ. איזו מסעדה תבחרו? מהם השיקולים שלנו לבחירת מסעדה? כזו שהמליצו עליה? שיש בה אוירה נעימה ואוכל טוב? כשאני בוחרת מסעדה אני מחפשת חוויה שתתן לי גם אוכל מעולה וגם אוירה כייפית ונעימה. את כל אלו מצאתי במסעדת 'פורטו' שבנמל תל אביב. מסעדה איטלקית חדשה שהושקה לפני כחודשיים.

הוזמנתי בשעת בין ערביים יחד עם עוד בלוגרים לטעום ממטעמי המקום וליהנות מזיו השקיעה והנאתי הייתה רבה.

'פורטו' היא מסעדה איטלקית הממוקמת בהאנגר 21 מול נוף ים שתמיד מצליח לשמח אותי. כך גם הפעם, לא יכולתי להישאר אדישה אל מול השקיעה והגלים. לשבת מול הנוף עם כוס יין ואוכל טעים. מה יותר מזה?

תמונה205[1] (5)

תמונה202[2]

תמונה203[1] (3)

אפשר לבחור לשבת בחלק הפנימי של המסעדה המעוצב כסיפונה של ספינה או בחלק החיצוני, שכאמור, פונה לעבר הים ומציע ספות וכורסאות מפנקות לישיבה נינוחה ורגועה.

השף אילן חפץ שהגיע מ 'uno' בנה תפריט איטלקי אותנטי שכל המנות שלו נעשות במטבח המסעדה, החל מהבצק של הפיצות והפוקצ'ות , דרך בצק הפסטה ממנו מכינים את הרביולי, הניוקי  והפטוצ'יני. חומרי הגלם כולם טריים ואיכותיים ואפילו את הקינוחים מכינים במקום. אני לא שוכחת את הבר העשיר שמציע מבחר של יינות וקוקטיילים וכמובן בירות מהחבית – קרלסברג, טובורג, ווינשטפן ולף.

אז מה טעמנו? ועל מה אני ממליצה במיוחד?

התחלנו בפוקצ'ה שהגיעה מלווה בסלסת עגבניות, שמן זית ובלסמי- הלחם התפצפץ בפה ולולא רציתי להשאיר מקום למנות האחרות הייתי מחסלת אותו בקלות- 19 ₪

תמונה%203[1] (5)

'קפרזה'- מוצרלה, מיקס עגבניות, זיתים, פלפל קלוי, שמן זית, בלסמי. שילוב הטעמים מוצלח ומרענן. מנה טעימה מאד- 36 ש"ח

תמונה%205[1] (4)

מנות פתיחה:

'רביולי פורצ'יני'- מסקרפונה, יין לבן, שמן כמהין, פרמז'ן. מנה מעודנת ומיוחדת שאהבתי- 42 ש"ח.

תמונה%202[1] (5)

'טורטליני קרם דלעת'- מנה נהדרת. זו מנת הפתיחה המומלצת שלי. הפסטה והדלעת השתלבו באופן מושלם  והחיך אמר תודה.- זו מנה שלא הופיעה בתפריט ושווה לשאול עליה ולהזמין.

תמונה%205[1] (3)

פיצות:

'פיצה פונגי לבנה'-רוטב פורצ'יני, פטריות שמפניון, פורטובלו, גבינת בושרון, רוקט. מנה שיחד עם סלט מספיקה לשלושה אנשים. פיצה טעימה מאד ומי שאוהב פטריות יתענג על כל ביס- 59 ₪

תמונה%203[1] (4)

'פיצה פפרוני'- רוטב עגבניות, מוצרלה ופפרוני. לאוהבים פפרוני בפיצה שלהם. – 59 ₪.

תמונה%201[1] (2)

'פיצה מארינרה'- רוטב עגבניות, שום, מוצרלה, אנשובי, עגבניות טריות, זיתים, פטרוזיליה- אח, אח, איזו פיצה. נפלאה. אני אוהבת אנשובי כך שזה הוסיף לי לפיקנטיות ולחריפות. אבל, טעם האנשובי לא השתלט על הטעמים ויחד עם השום והזיתים והעגבניות הטריות כל ביס מילא את הפה בשלל טעמים.- 54 ₪.

תמונה%202[1] (4)

עיקריות:

אני בחרתי בניוקי פירות ים – שרימפס, קלמרי, מולים, שמן זית שום, יין לבן, חמאה, צ'ילי, לימון, פטרוזיליה. מנה שנראתה נהדר אסתטית ומגרה והייתה עשויה באופן מדויק. -78 ₪

תמונה%205[1] (2)

חברתי לשולחן בחרה במנת קרעי פסטה עם סינטה, אספרגוס ועגבניות שרי. מנה שהתלהבתי ממנה למרות שאני מעדיפה דגים ולא בשר. זו המנה עליה אמליץ למשפחתי חובבת הבשרים ואני בטוחה שהם יהנו מכל ביס.- 68 ₪

תמונה%203[1] (2)

עוד טעמתי ממנת הפילה סלמון- ניוקי, שום, שמן זית, יין לבן, עגבניות, זוקיני, זיתים, לימון, שמנת. מנה עדינה בטעמיה. הסלמון היה עשוי היטב מבלי שהוציאו לו את המיץ וייבשו אותו כפי שכבר טעמתי לא אחת. -94 ₪

תמונה%201[1]

קינוחים:

טעמתי שלושה סוגי קינוחים-

'מרקיז שוקולד'- בננות מקורמלות, שטרויזל אגוזי לוז, גלידת קרמל. שחיתות, בחיי. זה היה הקינוח המועדף עלי. הבננות יחד עם עוגת השוקולד , האגוזים והגלידה- טעיםםםם.- 42 ₪

'מקפא ברולה קפה'-פרפה שוקולד לבן, קראנץ' נוגט, קרמה שוקולד. פחות אהבתי כיוון שלא מתה על קפה בקינוחים. חבריי לשולחן התלהבו מאד.- 42 ₪

'טירמיסו'- קרם מסקרפונה, ביסקווטים, אספרסו, ליקר אמרטו ,קקאו. הוגש בכוס. טעים אך סטנדרטי- 36 ₪.

תמונה%204[1]

תמונה%205[1]

בחצות נכנס תפריט הלילה לתוקף וניתן להזמין פיצה מרגריטה ושליש בירה מהחבית ב-49 ₪.

חשוב לי לציין שיש גם תפריט ילדים ב-39 ₪ הכולל מנה עיקרית פיצה או שניצלונים קינוח ושתיה. ויש גם חידוש תוספת של ספגטי איכותי במקום צ'יפס מטוגן.

לסיכום- ממליצה בחום ואני מתכוונת לבקר שוב יחד עם כל המשפחה.

לאתר המסעדה ולתפריט- כאן

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.