כשישבתי בערב השקת תפריט הקיץ של הבר גיורא בתל אביב פרץ של נוסטלגיות תקפו אותי . החל מפינת הישיבה הירוקה והשקטה עם הרוח המלטפת שהזכירה לי את עיר ילדותי (שעד היום בהפסקה) הנמצאת בתוך העיר ללא הפסקה . מאכלים שהזכירו לי את ימי ההוללות ברחוב מיכ"ל, לצד טעמי ילדות בלתי נשכחים ופינת הרחובות דיזינגוף בר גיורא שגרמה לי ללחלוחית בעין מהגעגוע הבלתי פוסק לתל אביב אהובתי (טוב הייתי גם קצת אבל רק קצת שיכורה)
אז כפי שכתבתי הוזמנתי להשקת תפריט הקיץ החדש והמגוון של מסעדת בר גיורא – מוסד תל אביבי מוכר, פנינה ירוקה ושקטה בלב ההומה והסואן של הרחוב הכי מרכזי בת"א ועל הדרך גם חגגנו לספיר יום הולדת בערב עמוס מטעמים ונהר של משקאות שזרמו אלינו לשולחן.
את הערב החגיגי פתחנו בקוקטייל Noa Berry מעולה המורכב רום ספייסי מנוער עם מיץ לימון קרם דה קסיס ליקר ליצ'י ותרכיז ווניל מלווה בפירות יער ותותי עץ מתוקים ושאבתי לתוכי לפחות 4 כוסות…. ועירבבתי קצת עם שיכר עדין של סיידר תפוחים (עכשיו אתם מבינים שהייתי שיכורה…)
מנות הפתיחה הוגשו לנו וצלחות של פטה כבד עוף מצויין מוגש לצד צנימים וקונפיטורת דלעת ביתית שהזכירה לי בטעמה את הדלעת בקינמון של סבתי (כשהייתה מכינה את הקוסקוס המתוק עם פירות יבשים) .
ואם בנוסטלגיה עסקינן הוגשו לנו קעריות של פטריות שמפיניון וכרובית מטוגנות בבלילת בצק בירה פריכות וקראנצ'יות בליווי ספייסי מיונז וטריאקי-צ׳ילי שהיו מנת הבית שלי ברחוב מיכ"ל – אכלנו הכל ואפילו קיבלנו תוספת מרוב שהיו טעימות, שילוב מעניין וטעים של בטטה אפויה על סלט עדשים, תרד ובצל סגול.
העיקריות לא איחרו להגיע ומיני בורגרי הפתעה מבשר בקר טרי ,ממולא בגבינת עיזים או אמנטל (גילוי נאות, לא אכלתי מהם אבל נראה לי שיושבי השולחן התענגו עליהם).
מיני בורגר סלמון עם בצל מקורמל קונפי שום ועשבי תיבול מרוח ברוטב איולי ובזיליקום שהיה מצויין.
וכמובן תמיד יש את השוס של הערב שבאופן אישי אני מתתי עליו – כריך מלחם פרנה רך וטרי שנמרח בחרדל דיז'ון ומיונז ובתוכו פרוסות סינטה צלויות, בצל סגול ובצל מטוגן ,עגבניה, עלי רוקט, ביצת עין עם חלמון שנזל ונטף בביס הראשון – חלום!!!!!
ואחרי כל הטוב הזה לא יפנקו אותנו קצת במתוקים??? אז עוגת שוקולד צ׳יפס ענקית Home made שהוגשה עם כדור גלידה וניל ברוטב שוקולד עשתה את דרכה כלהדרך מהמטבח היישר לתוך בטטנו וסלסלות קדאיף (מטורפת על קדאיף בכל צורותיו) מלאות בקרם מסקרפונה מתוק ומיטב מפירות העונה.
מסעדת בר גיורא מציעה לאורחיה מגוון רחב ועשיר של תפריטים החל מקרינבורים וכלה בטבעונים. מבילוי שקט רומנטי ואינטימי וכלה בהופעות חיות.
* בר גיורא 4, תל אביב (אהובתי) * פון: 03-6204880 *שעות פעילות : א’-ו’ 09:00-01:00, שבת 11:00-01:00 * אתר: http://bargiyora.co.il/
**קרדיט תמונות – נועם מנשה (כי אין לי פלאש באייפד…) **