בדיוק ביום הולדתי ה-43 אשר נחגג ב-2.2.2017 נכנסו לחיי 15 אנשים מופלאים, 15 אנשים שבמשך עשרה שבועות נפגשנו אחת לשבוע לפגישה בת ארבע שעות שבה חתכנו, קצצנו,והבערנו להבות בפרוייקט פשוט לבשל של סלונה ודורות. 15 האנשים האלו קובצו לקבוצה הכי צהובה ושמחה של הפרוייקט, הלא היא קבוצת לימונצ'לו ובה התגלו אנשים עם לב שכולו זהב טהור עם נתינה אינסופית ורצון בלתי פוסק לשמח אחרים וכך היה, ממשלוחי המנות הטעימים לילדים חולים ועד הרמת הפקה נהדרת לערב תרומות לאמבולנס המשאלות שיגשים את חלומותיהם של ילדים קטנים וחולים, כמובן שהאחראים בפרוייקט ראו את הנעשה וכאות הוקרה פינקו את הקבוצה הנפלאה הזו בארוחה שמיימית במסעדת אונזה בשוק הפשפשים שעליה ניצחו בגאון רב השפים אריק דרחני ומולי מגריסו. והנה אחרי 3 שבועות אחרי שלא נפשנו התקבצנו לנו הקבוצה העליזה סביב שולחן העץ הענק בלב ליבו הפועם ושוקק החיים של שוק הפשפשים ביפו ואחרי חיבוקים ונישוקי געגועים המנות החלו לזרום אל השולחן, מנות שכולן על טהרת המטבח התורכי הנפלא ופתחתנו את הארוחה שבעיני נחשבה לאחת הטובות שאכלתי ונהניתי מכל ביס וביס – מה שנקרא בעברית עונג צרוף.
התחלנו את השחיתות בלחם סימיט תורכי שהוא בייגל מנוקד במאות גרגרי שומשום, רך מבפנים ופריך מבחוץ שרק דרש שנטבול אותו בג'יג'יק היוגורט הלבן והצח שעליו נחו קוביות מלפפונים טריות ועוטר בשמיר ונענע .
עוד בפתיחים הונחו על שולחננו סלט חם ואלוהי של חצילים קלויים ביוגורט וחמאה מזוקקת מעוטר בפיסטוקים – סלט שחובה עליכם להזמין!
סלט של עגבניות טריות שנחתכו שניה לפני ההגשה (ככה אני אוהבת!) משובצות בגבינת פטה ואגוזי מלך.
אריטשוקים צלויים קלות בלאבנה חמצמצה ועגבניות אדמוניות.
ואחרי שהרבצנו צ'ייסר נהדר של וודקה, מיץ קוקוס ורוזטה ריחנית המנות העיקריות הונחנו על שולחננו השמח וטוב הלבב סלט א ל ו ה י של כרוביות מטוגנות ועליהן הר של עלי רוקט ירקרקים, שקדים פרוסים וקלויים קלות ולעקצוץ פרוסות לוהטות של צ'ילי טרי.
ואם בתורכיה עסקינן לא פסחו שם במטבח על השווארמה המאכל הלאומי של תורכיה וקערת מתכת מרופדת בפיתה טריה ועליה נתחי פרגיות, טלה נימוח' יוגורט, עגבניה בצל ופלפל חריף.
מהטאבון הלוהט יצאה מנה נהדרת של פידה ביאנקה עבדורחמאן , בצק ריחני ממולא בקרם בזיליקום, גבינות מאיסטנבול ותרד בר .
וכמובן שעבורי גולת הכותרת של הארוחה הייתה קערה משובחת טורטליני אלוהי ממולא בסלק סגול זועק שהוגש עם זיתי קלמטה חמימים, קוביות של עגבניות ועלי תרד (אין תמונה כי לא עמדתי בפיתוי). וכאילו שלא אכלנו מספיק אז לפינאלה צלחות של קינוחים משגעים עשו את כל הדרך לתוך בטטנו – טירמיסו פיסטוק, מלבי סמיך בניחוח ורדים, מוס שוקולד מעוטר במלח גס ומעט שמן זית וכמובן בל נשכח את הכנאפה המתוקה.
ללא ספק חווית האכילה באונזה השאירה טעם של עוד ועוד ועוד, זו אחת המסעדות היותר טובות שאכלתי בהן! (תודו לי אחר כך).
*מסעדת אונזה – רבי חנינא 3 שוק הפשפשים יפו * טלפון להזמנות : 03-6486060 * שעות פתיחה: א-ה 18:00 עד 03:00, ו'- 14:30 ועד אחרון הלקוחות, שבת – 18:00 ועד אחרון הלקוחות * ניתן לערוך אירועים במסעדה *
אתר: http://www.onza.co.il/he/
פייסבוק: https://www.facebook.com/onzajaffa/
* קרדיט תמונות: שילת לנדנברג ואנוכי *