מנפלאות המטבח האסיאתי: מסעדת טאטאמי

אם אתם בכיוון של אוכל אסיאתי, מקום חדש ומבטיח נפתח במתחם איינשטיין וכדאי לבחון את המנות המגוונות והטעימות המוצעות שם

אחד האתגרים בקולינריה זה להגיש מנות שהן עשירות בטעם אך קלילות לבטן ולהגיש מנות שאפשר לאכול פעם אחר פעם מבלי להרגיש מיאוס. אחת המסעדות  החדשות ששווה לבקר בהן היא טאטאמי, שנפתחה בימים אלה במתחם איינשטיין BLVD שבצפון תל-אביב המגישה תפריט פאן-אסיאתי ובו מנות מהנות משבעה מטבחים מהמזרח הרחוק ובהם היפני, ההודי, הווייטנאמי והסיני. המטבח של טאטאמי משלב בין טעמי רחוב עממיים מהמזרח הרחוק להשפעות מערביות ובין מסורות בישול אסיאתיות וטעמים חדים לבין פרשנות מודרנית ומהוקצעת למטבחים אלה.

סביר להניח שמי שיהנה מהמסעדה הזאת הם בעיקר הדיירים באזור, מאחר והיא לא שוכנת באזור תוסס חיים ממש כמו פלורנטין או יפו. מאחורי המסעדה עומד המסעדן הוותיק ערן לוי, שבבעלותו ארבע מסעדות אסיאתיות מצליחות בחיפה ורקע של 15 שנים בענף. לצדו עומד היועץ יאיר פיינברג (פיינקוק), שהופקד על בניית תפריט המסעדה בתום תהליך של מחקר אודות המטבחים השונים וגלגולם בעולם הבישול המודרני. המקום עצמו לא גדול ולא קטן אבל בהחלט ניתן לקבל תחושה אינטימית ונעימה. עיצוב המסעדה קיבל השראתה מזרם הסרטים היפנים האמנותיים, בהם מוצג ניגוד מסורתי בין מאפיינים יפניים הנחשבים עדינים וענוגים לצד עולם הלחימה המסורתי.

מסעדת טאקאמי צילום יחצ

התפריט מגוון והושם דגש על תמחור נגיש שמשקף את המנעד הקולינארי הרחב של הקולינריה האסיאתית. תוכלו למצוא מנות סושי טרי, ווק, דגים נאים ותבשילים תוך שימוש יצירתי במגוון שיטות בישול שונות כמו צלייה, אידוי, טיגון, הקפצה וכבישה. ניתן למצוא בתפריט מנות קלאסיות כמו נודלס טאטאמי, אטריות אורז מוקפצות עם אווז, חזה אווז מעושן וירקות, אטריות אודון מוקפצות עם פילה בקר, סלט אטריות שעועית שקופות, רצועות חזה עוף ועוד מנות טעימות.

מסעדת טאקאמי צילום יחצ

בין המנות שבתפריט: קוצ'י פיש פלאפל -פילה דגים לבנים, עשבי תבלין מטוגנים בטמפורה לצד רוטב טריאקי,  טאטאקי טונה, טונה טריה צרובה ופרוסה בתיבול רוטב פונזו הדרים לצד סלטון גזר, קולורבי, בצל סגול, צנונית עלי כוסברה ושבבי אפונת ווסאבי בקטגורית הסושי: פרוט פיש – פרי עונתי, אבוקדו ומיונז יוז במעטפת של פילה מוסר עירית, סאקה טאטאמי – קונפיו, גזר, אבוקדו, בצל ירוק, מיונז דבש ויוז במעטפת סלמון, לחמניות באן מאודות ומתקתקות בשלל מילויים של בשר, דגים וירקות.  אוייטסר גלייז – מניפת חזה אווז באוויסטר גלייז מוגש לצד ירקות ירוקים, אורז לבן ושקדים.

מסעדת טאקאמי צילום יחצ

אנחנו טעמנו כמה מנות: מרק טום יאם, שהיה טעים אבל טיפה כבד אז מומלץ להגיע על בטן ריקה, סושי קומבינציית טאטאמי שהיה מצוין במיוחד, מנת האיטריות סאטה הייתה טיפה כבד מדי והיינו ממליצים שהרוטב יהיה טיפה דליל יותר, גולת הכותרת הייתה סלט סעודת קיסר, שהיה פשוט טרי, מרענן וטעים במיוחד. לקינוח בחרנו את הקרם ברולה שהיה מצוין ומולץ גם. בסך הכל, החוויה הייתה טובה ומספקת.

מסעדת טאקאמי צילום יחצ

במקום מציעים שלל אופציות עבור קהל הרגיש/נמנע מגלוטן, וכן לנשים בהריון, להן הותקנה עמדה נקיה להכנת סושי רק בעבורן. להשלמת החוויה, מוגשים במקום משקאות יפניים מסורתיים כמו סאקה, שוצ'ו, לצד בירות תאילנדיות וקוקטיילים ברוח המזרח הרחוק.

מסעדת טאטאמי, מתחם איינשטיין BLVD, שעות פתיחה: א'-ש' – 12:00 ועד אחרון הלקוחות