איכשהו יום האם הפך להיות יום המשפחה, אבל אם כבר משפחה אז אין כמו הריח של הבישולים של אמא. והפעם את חוויית הגיבוש במטבח הטלנו על ישי ושקד התאומים המתוקים שלנו, שרק לפני שנייה נולדו וחוגגים כבר 6.
אתגר הבישול שקיבלנו עלה לדיון, ופה אחד הילדים החליטו שהם רוצים להכין פסטה, ולא סתם פסטה אלא את הפסטה של סבתא איבט. אז לבשו סינרים, ונכנסו לעמדת השפים. בחרו את צורת הפסטה שהילדים אוהבים ובישלו לבד בעצמם. חוויה של בישול מושלמת כשיכלו ליהנות כמעט בלי ללכלך עם משלוח התיבולים הקפואים המפנק שקיבלנו של 'דורות'.
נתחיל מהפסטה הבסיסית שהיא המתכון הסודי של סבתא איבט כשהמרכיב הסודי הוא הבצל המטוגן.
חבילת פסטה בצורה שהילדים אוהבים
מים רותחים- פי 2 מכמות הפסטה
2 כפיות מלח
2 קוביות בצל מטוגן של דורות
כף שמן
והמון אהבה
שדרוג של ישי ושקד: שתי קוביות פסטו דורות.
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר אחד, מערבבים עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים לחום בינוני, ומבשלים כ- 20 דקות עד שהפסטה מתרככת.
הפסטה התרככה?המים נספגו? זהו. בתיאבון. לא מסננים . פשוט אוכלים ונהנים.
מתכון מושלם שהילדים עפים עליו.
סרטון הכנת הפסטה – תיהנו
[youtube uABA8ATmfSI nolink]
מאחר שהילדים היו בעמדת השף והם החליטו לפנק את האחיות שלהן, הן הפרישו מהפסטה המוכנה מעט פסטה הוסיפו לה שתי קוביות של פסטו דורות.
חתכו ירקות למשפחה. ותוך 5 דקות מהרגע שהתיישבנו לאכול לא נותר כלום.
איזו חוויה הייתה לנו. חוויה של בישול מהנה וכייפית לילדים צחוק, עצמאות, ויצירה משותפת
לראות את הילדים מבשלים נהנים זו חווית משפחה נהדרת.
יום האם והמשפחה שמח