עוף שלם בתנור זו אופציה נהדרת לקבל מנת חלבון רזה ואיכותית לארוחת צהריים, ערב, או ארוחה אחרי האימון.
מתכון לעוף שלם בתנור – עסיסי וריחני, טעים טעים ופשוט להכנה
עוף שלם (רצוי אורגני ללא אנטיביוטיקה)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סילן (אני משתמשת בסילן ללא תוספת סוכר).
שקית קוקי
הטריק שלי הוא להסיר את העור מהעוף לפני שהוא נכנס לתנור – כך אני מצליחה להוריד כמות גדולה של שומן מהמנה כי בעור יש המון שומן רווי שלא מומלץ לצרוך. במקום, כדי שיהיה עסיסי, משתמשת בכף שמן זית שמספק דווקה שומן ״טוב״- מסוג אומגה 9 שנחשב לנוגד חמצון וחשוב במניעת מחלות לב וכלי דם וידוע כי מפחית סיכון לסרטן.
לאחר שהסרתי את העור, שזהו ההתעסקות היחידה שיש העוף השלם, אני מכניסה לתוך השקית קוקי את כל התבלינים ואת העוף, סוגרת את השקית, וכדי שהתבלינים יכסו את העוף בצורה שווה – מנערת את השקית ועושה לשקית עם העוף מן ״מסאג׳״. לאחר שמשימה הזו הושלמה, מחוררים כמה חורים בשקית, וישר לתנור למשך 50 דקות, בחום 180 מעלות.
שהעוף מוכן, המטבח מתמלא בריחות משכרים וממכרים של בהרט ופפריקה, מומלץ לאכול חם שזה יוצא מהתנור.
אם יש לכם שאלות, בקשות, הצעות – אתם מוזמנים להשאיר כאן תגובות ואני אשמח לענות על כולן.
הירשמו לערוץ שלי ביו-טיוב כדי להתעדכן ראשונים באימונים הכי חדשים: http://www.youtube.com/user/wowyourbody
אימוני כושר חדשים, מאמרים על תזונה נכונה ומתכונים בריאים וטעימים: http://saloona.co.il/members/wowyourbody/
וגם פה: http://www.elite-f.com/wow.html
בפייסבוק:
http://www.facebook.com/pages/WOW-your-body-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%94%D…
ג’ני פלדשטיין קפלן
מאמנת כושר אישית ויועצת תזונה ואורח חייים בריא
עלית פיטנס