מאפינס כרשה וקישואים בלי קמח

בפעם הבאה שמתחשקת לכם ארוחה קלילה ובריאה תפנו רק כמה דקות להכנה קלה ומהירה ויש לכם ארוחת ביניים, בסיס לארוחת ערב או ארוחת עשר משודרגת

למרות שאני צמחונית כבר למעלה מ-30 שנה, מעולם לא מנעתי מבני הבית מאכלי בשר ו/או הטפתי להמנע מהם. לפני כחצי שנה הבנות הכריזו שהן מבקשות שנקפיד בבית על יום ללא בשר – meatless Monday. בקשה ממש קלה מבחינתי. גם ככה תמיד יש בבית שפע של פשטידות, סלטים ותבשילים, אז רק צריך להגדיל את הכמויות ואת ההיצע. כיון שכולם עסוקים מאוד ולא מעט פעמים כל אחד חוזר רעב בשעה אחרת, מאוד נוח שאפשר לפתוח את המקרר, לחמם מאפינס או פשטידה ולהוסיף סלט או מטבל ליד ולהרגיע את הבטן הרעבה. זה גם פתרון נהדר לבית הספר או לעבודה. השבוע צרפתי לרפרטואר מאפינס כרשה וקישואים בלי קמח. יצא נהדר. לא תנסו גם?

 promo_long

מאפינס כרשה וקישואים ללא קמח

מצרכים לכ-16 מאפינס:
3 יח' כרשה (רק החלק הלבן)
3 כפות שמן זית
3 יח' קישואים בינוניים – אפשר שילוב של זוקיני עם קישואים רגילים או רק זוקיני או רק רגילים
3 ביצים גדולות
125 גרם גבינה חמד 5% מגורדת
1 גביע קוטג' 5%
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
.

IMG_2563

.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני של 180-200 מעלות צלסיוס (תלוי בתנור).
2. פורסים את הכרשה לפרוסות דקות.
.

IMG_2558

.
3. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומוסיפים את הכרשה. מטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהכרשה מתרככת ומתחילה להזהיב.
4. בינתיים מגרדים את הקישואים עם הקליפה על פומפיה גסה.
.

IMG_2559

.
5. מוסיפים למחבת עם הכרשה וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם עד שהקישואים מתרככים ומשנים את צבעם.
6. מורידים מהאש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
7. משמנים עם ספריי שמן את תבניות המאפינס (תבניות שקעים) וממלאים את השקעים בתערובת עד גובה מלא של השקעים.
.

IMG_2561

.
8. מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהשקעים.