מאפה עם גבינת עיזים רכה, תרד ופלפלים קלויים

מאפה ים תיכוני עשיר בטעמים, שהולך מצויין עם שמנת חמוצה בצד

בחורה עם מחשב נייד

מתכון מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר 

המרכיבים

מספר מנות: 2

  • 1 פלפל אדום קטן
  • 1 פלפל ירוק קטן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל אדום בינוני פרוס
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור טחון
  • 400 גרם תרד מוקפא של סנפרוסט, חצי מופשר ומסונן במסננת.
  • מלח גס
  • 1 כפית קמח לבן
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 חלמון ביצה
  • 120 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • 1/3 כוס גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 כף פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • בצק עלים "מעדנות", מופשר
  • 1 ביצה טרופה
  • קצח
  • שומשום לבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה

אופן ההכנה

  1. צולים את הפלפלים בתנור חם מאוד עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מן התנור ומעבירים לשקית מרשרשת.
  2. מוציאים את האוויר וקושרים את השקית. לאחר 20 דקות, מוציאים את הפלפלים מהשקית, קולפים ומרחיקים את הגרעינים וההענף.
  3. חותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ.
  4. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-5 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את התרד וצולים ל-5 דקות מעל חום גבוהה.
  6. מוסיפים את הפלפלים ומתבלים ב-2 קורט מלח גס, מגרדים מעל מעט אגוז מוסקט, קורט פלפל שחור טחון קמח לבן, שמנת מתוקה ומבשלים מעל חום בינוני לכמה דקות. מצננים ומוסיפים את 2 החלמונים, גבינת הפרומעז, הכנען, הפרמז'ן והצנוברים.
  7. מבצק העלים המופשר חותכים 4 עיגולים בקוטר בינוני .
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את עיגולי הבצק לחצי אפייה מעל נייר אפייה. מוציאים מן התנור ומצננים
  9. במרכזו של עיגול בצק מניחים גבעה קטנה מהמילוי, מעל מניחים את העיגול השני ודוחסים קלות. חוזרים על הפעולה עם שני העיגולים הנותרים.
  10. מורחים בביצה טרופה ומעל מפזרים קצח ושומשום לבן.
  11. אופים לאפייה מושלמת של הבצק ומגישים חם בליווי השמנת החמוצה.

לבלוג של השף הלבן