מתכון מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר
המרכיבים
מספר מנות: 2
- 1 פלפל אדום קטן
- 1 פלפל ירוק קטן
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 בצל אדום בינוני פרוס
- אגוז מוסקט
- פלפל שחור טחון
- 400 גרם תרד מוקפא של סנפרוסט, חצי מופשר ומסונן במסננת.
- מלח גס
- 1 כפית קמח לבן
- 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 2 חלמון ביצה
- 120 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
- 1/3 כוס גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 1 כף פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
- 1 כף צנוברים קלויים
- בצק עלים "מעדנות", מופשר
- 1 ביצה טרופה
- קצח
- שומשום לבן
- 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
אופן ההכנה
- צולים את הפלפלים בתנור חם מאוד עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מן התנור ומעבירים לשקית מרשרשת.
- מוציאים את האוויר וקושרים את השקית. לאחר 20 דקות, מוציאים את הפלפלים מהשקית, קולפים ומרחיקים את הגרעינים וההענף.
- חותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ.
- מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-5 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב.
- מוסיפים את התרד וצולים ל-5 דקות מעל חום גבוהה.
- מוסיפים את הפלפלים ומתבלים ב-2 קורט מלח גס, מגרדים מעל מעט אגוז מוסקט, קורט פלפל שחור טחון קמח לבן, שמנת מתוקה ומבשלים מעל חום בינוני לכמה דקות. מצננים ומוסיפים את 2 החלמונים, גבינת הפרומעז, הכנען, הפרמז'ן והצנוברים.
- מבצק העלים המופשר חותכים 4 עיגולים בקוטר בינוני .
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את עיגולי הבצק לחצי אפייה מעל נייר אפייה. מוציאים מן התנור ומצננים
- במרכזו של עיגול בצק מניחים גבעה קטנה מהמילוי, מעל מניחים את העיגול השני ודוחסים קלות. חוזרים על הפעולה עם שני העיגולים הנותרים.
- מורחים בביצה טרופה ומעל מפזרים קצח ושומשום לבן.
- אופים לאפייה מושלמת של הבצק ומגישים חם בליווי השמנת החמוצה.