מאפה עלעלי בצק ממולא נוגט כהה

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

עלעלים

הבצק המיוחד שלי נוצר עבור המאפה הזה אל תפספסו אותו הוא דקיק ,פריך ומלא מלית מיוחדת במינה.

ערב רומנטי עם כוס תה .

תזמינו סרט ושבו יחד להתענג.

המאפה אינו מתוק מאוד ופשוט כיף לנגוס בו .

קדימה קל להכין רק מעט זמן ושקט ויהיה לכם בצק פלא שניתן לשמור במקפיא זמן רב .

המצרכים –

קילוגרם קמח לבן

8 כפות שמן חמניות

2 כפות חומץ – לא תרגישו בו בחיי הוא יגרום לבצק להיות גמיש

חצי כפית מלח

3 כפות סוכר

200 גרם נטורינה קוקוס של שימרית שמניבה תוצאות מופלאות והיא רק למריחת הבצק ודאו שהיא רכה מאוד או אפילו להמיסה

מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה ולא דביק לידיים . זה תלוי בקמח ומזג האויר אם לח . בערך 2 כוסות

2 שקיקי אבקת אפיה

בקערה גדולה ללוש בצק מכל החמורים חוץ מהנטורינה הנמסה

לחלק הבצק ל10 כדורים למרוח אותם בשמן לכסות ולהמתין 15 דקות בטמפרטורת החדר

לפתוח כל כדור לעלה דקיק על משטח משומן -לא לקמח בשום אופן

את העלה למרוח בנטורינה ולגלגל לשטרטדל הדוק לקחת את הקצה של השטרודל ולגלגל עד סופו צמוד

למחוץ בכף היד ולהניח בכלי מתאים למנוחה מרוח בשמן

כך את כל הכדורים .לכסות היטב ולקרר היטב לפחות שעתיים למיצוק הנטורינה .

לרדד כדור אחרי מנוחה לעלה דק ולמרוח עליו נוגט כהה של לה רוי רנה המשובח שבממרחים

לפתוח עוד עלה ולהדביק עם הראשון ולמרוח גם אותו .

כעת יש לגלגל את ההבצק הממולא לשטרודל הדוק ולהניח על נייר אפיה לכל אורכו לחתוך למנות שאתם רוצים לפני האפיה .

לאפות 180 מעלות 30 דקות עד הזהבה ולהתענג חמים מפוזר באבקת סוכר .

ראוי לציין שהשתמשתי בנטורינה קוקוס של שימרית

ובממרח המשובח של לא רוי רנה-le roy rene

ויש לי עבורכם הפתעה של הנחה בת 20 אחוזים אם תכנסו לאתר של לה רואי רנה ותכתבו- lea20

https://www.iscalisson.com/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=1458244

אתם רק תודו לי .

נוגט

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.