לעבור את עונת החתונות מבלי להעלות במשקל – זה קל!

תקופת החתונות, הרבה אירועים בקיץ – איך "שורדים" את התקופה מבלי להעלות במשקל או לפגוע בתוצאות שהשגתם.

תקופת החתונות, הרבה אירועים בקיץ – איך "שורדים" את התקופה מבלי להעלות
במשקל או לפגוע בתוצאות שהשגתם?
.
עונה על השאלה של מתאמנת: "אם את שומרת ועושה ספורט והכל, ויורדת במשקל ופתאום
יש לך כמה ארועים בשבוע איך את מצליחה לשמור על המשקל ?? הכל בעצם נהרס!"
תשובה שלי:

ההכנה לאירוע:
קודם כל, רצוי לאכול מאוזן במשך היום ביום האירוע.
הכוונה לא לרעוב (אחרת נגיע ונחסל הרבה יותר ממה שתכננו) אלה לאכול מאוזן – ירקות טריים
ומאודים בשפע, חלבונים לשובע, תוספת של שומנים בריאים (כף שמן זית, אבוקדו, שמן קוקוס,
כמה אגוזים וכו').
פחמימות עמילניות ניתן בהחלט להשאיר דווקא לארוחת ערב באירוע שלצורך העניין תהיה הארוחה
העיקרית או להסתפק בכמות קטנה יותר. שאר הארוחות לפני האירוע יכולות להיות קלות יותר
(דגים, טונה, חביתה, חזה עוף וכו'). המטרה היא לא להגיע רעבים לאירוע.
כמובן – לעשות אימון ביום האירוע ורצוי כמה שיותר בסמוך לאירוע עצמו. כך חילוף החומרים
יהיה גבוה יותר.
באירוע עצמו:
גם באירוע ניתן לאכול יחסית בריא, כמובן שכמויות ואיכויות השמן – זה לא כמו בית,
לכן נשתדל לעשות את המאמץ לעשות בחירות טובות יותר, מעבר לזה – לא חייבים לאכול כל מה
שמגישים או מציעים.
בקוקטייל המקדים:
בד"כ מדובר בפינגר פוד שמנוני ועתיר מקלות בצק. עדיף לוותר או לאכול
חלק מהמנה – למשל, מיני קבבון ללא פיתה, סשימי ללא אורז וכו'. בכל מקרה רצוי לא לעצור בדוחן
עם פוקצ'ות ומיני פיצות. מיותר.
הגענו לארוחה עיקרית:
לעיקרית ניתן לבחור סלט ירוק או סלט ירקות – ללא מיונז או רוטב משומן צמחי (וינגרטים למיניהם),
בדרך כלל ניתן למצוא אחד כזה מתוך המבחר. עיקרית- דג (תמיד עדיף, אם זה מטוגן או מצופה
בפירורים כלשהם – לא בושה להסיר, להניח את הציפוי בצד של הצלחת ולאכול ללא הציפוי המיותר),
או בשר (בקר או עוף).
אם אתם צמחוניים או טבעוניים – תבחרו את המנה שאתם יכולים לאכול כמובן.
מבחינת התוספות – עדיף לבחור בטטה או אורז אם אתם רוצים.
הגענו לקינוח:
על הקינוח אפשר ורצוי לוותר ואם ממש בא – ביס אחד או לחלוק עם חברה זה רעיון מצוין.
החלטות הן בידינו!
אנחנו מחליטים איך לנהוג באירוע מבחינת התזונה – האם לאבד שליטה בגלל
שיש אירוע או לקחת שליטה לידיים שלנו ולהחליט על האסטרטגיה שתשרת אותנו.
בואו נרחיק את עצמינו מהעיסוק באוכל:
לרקוד יותר וכך לגשת לדוכני אוכל פחות. להסתובב עם כוס שתייה כדי שהידיים יהיו עסוקות.
להפוך את האירוע ליותר חברתי, ליזום שיחות ולחדש קשרים – כך נהיה עסוקים פחות בבדיקת
מה עוד לא טעמנו או אכלנו.

אם יש לך כמה אירועים כאלה בשבוע:

אני מאמינה ששפע האוכל כבר לא ירגש אותך ואז כבר יהיה הרבה יותר קל לעמוד בפני הפיתויים.
וגם אם אכלת, וקצת הגזמת:
לא להתבאס אלה להפיק לקחים. תמיד יש מחר ואירוע הבא שבו נוכל לנהוג כך שנהיה מרוצים.
.