זו היתה מסעדה מעולה פלוס. הנה, כבר בהתחלה גיליתי לכם את הסוף, את סיכום הכתבה. אבל רגע…..אל תעברו לכתבה הבאה, כי בטח תרצו לדעת מה היה ולמה כל כך נהניתי עד שקיבלה את תוספת הפלוס.
הגענו לירושלים לחגיגת יום ההולדת של צביקה. לקור הירושלמי. קור חוצלארצי כזה, קור חודר. את יום ההולדת רצינו לחגוג במסעדת דגים. תשאלו מה לירושלים ולדגים? שהרי אין בה בכלל ים…
הגענו למסעדת דולפין ים המיתולוגית בירושלים. המסעדה חוגגת 50. זו הייתה אחת החוויות הטעימות, המיוחדות, המפנקות, המגוונות והמושלמות שחווינו (וחווינו כמה חוויות קולינריות).
החגיגה התחילה מסביצ'ה לוקוס, עברה לקארפצ'ו מוסר, משם לביסק סרטנים מופלא! (הכי טוב שטעמתי) חם ומחמם, המשיכה לדים סם שרימפס הכי מיוחד שטעמתי.
המשכנו (כן כן… זה השלב שהירהרתי על פרישה אבל… השתכנעתי להמשיך) בפילה דג ברמונדי ברוטב סרטנים וצנוברים עברנו לסקאלופ משופדים ברוטב רוקפור ושמנת המשכנו לשרימפס משופדים על הגריל.
עשינו עצירת ביניים מהים, אני פרשתי בשיא אבל צביקה אכל ברוסקטה של כבד אווז ברוטב תאנים ושמנת ואמר שזו המנה הכי טעימה שאכל בחיים (וואו!), טעם קבב נפלא ונכנע מרוב אוכל.
לקינוח אכלנו מנה שבהתחלה נשמעה מוזרה אבל כשטעמתי אמרתי, שזה שילוב טעמים מופלא – גלידת ווניל עם ריבת עגבניות, טחינה, קינמון עם גרניש של חלבה (וואו).
בין לבין שתינו יין לבן מופלא מיקב אורטל (בקצה השני של הארץ), קינחנו בגראפה נפלאה ששרפה לנו את הגרון, הבטן ובעצם כל מה שאכלנו.
צוות המלצרים היה מקצועי ונעים באופן בלתי רגיל. ההבנה, התיאור והדיוק בהסבר על המנות היה נהדר. השירות היה אדיב ומזמין עד שהם התוספת של הפלוס למעולה (לציון על המסעדה).
אליעזר, מנהל המסעדה, בחור צעיר בן 25 הבן של הבעלים, ליווה אותנו לאורך כל הערב. ההבנה שלו ביינות, במנות, הסיפור על הקמת המסעדה והדרך שעברה עד היום היה קסום בעיני. לא סתם הצוות שבה את ליבנו.
המסעדה היתה נעימה מאוד, חמימה (בדיוק מה שהצטרכנו אחרי הקור הירושלמי), נקייה ואיכותית לכל הדעות.
כשיצאנו, שכחנו שקר, שכבר ממש מאוחר אבל היייייייי את החוויה הזאת לא נשכח! על בטוח!
אם גם אתם רוצים לחגוג באמת, תלכו לדולפין ים בירושלים!