לחמניות במילוי ירקות מוקפצים

למה לזרוק ירקות שקצת הזדקנו אם אפשר להקפיץ אותם ולמלא בהם לחמניות?

בחורה עם מחשב נייד

נתחיל בפינת החיסכון: אוכל לא זורקים! כמעט עם כל דבר שנשאר אפשר למצוא משהו טעים אחר לעשות.

נשארו פלפלים שכבר לא ממש קשים ויפים לממולאים? איזה קישוא שטיפה'לה הזדקן?

אני לוקחת את כל הירקות האלה ומכינה מהם כמות גדולה וצבעונית של ירקות מוקפצים.

ומה עושה איתם? המון! מוסיפה לנודלס,לאורז,לפתיתים,כתוספת לצד שניצל או קציצות,כמילוי ללחמניות וגם אוכלת אותם ככה בלי כלום.

צבעוני כמה שזה טעים!

והיום,לחמניות (אלא מה…:)  )  ממולאות בירקות מוקפצים.

מצרכים לירקות:

פלפלים מכל הצבעים (נגיד 2 מכל צבע) חתוכים לרצועות דקיקות.

גזר,בצל,קישוא,כרוב גם הם חתוכים לרצועות דקיקות.

2 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה או רוטב סצ'ואן.

מחממים מחבת רחבה או ווק.

שמים את השמן וכשמתחמם מוסיפים את הירקות.

מתחילים להקפיץ ומוסיפים את רוטב הסויה או סצ'ואן ומקפיצים עד שהירקות רכים אך לא יותר מדי.

מסירים מהאש.

ללחמניות:

3 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן

1.5 כוס מיים פושרים

קורט מלח

שמים בקערה את הקמח,השמרים והשמן ומערבבים.

מוסיפים כוס אחת של מיים  והמלח מערבבים ומתחילים ללוש. אם יבש מדי מוסיפים כל פעם קצת מיים עד קבלת בצק אחיד ,חלק ונעים.

מקמחים קערה ומניחים להתפחה של חצי שעה.

לחמם תנור ל190 מעלות.

לחלק את הבצק לשני חלקים.

לרדד כל חלק למלבן דק ולקרוץ (בעזרת קערית למשל) עיגולים.

במרכז כל עיגול בצק להניח כף ירקות מוקפצים.

לסגור את הבצק סביב המלית ולגלגל לצורת לחמניה.

בתבנית עם נייר אפיה להניח את הלחמניות,להבריש בביצה טרופה ולפזר סומסום.

לאפות כ 20-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מיד כשהן יוצאות מהתנור לכסות אותן ל 5-7  דקות במגבת עבה.

אהבתם? תנסו את ה לחמניות במילוי תפוחי אדמה

ומוזמנים גם ל דף האוכל של סלונה עם כל המתכונים וחדשות האוכל