לחמה בעג'ין

מאפה משגע מהמטבח הים תיכוני עם בשר או יוגורט מתאים לכל ארוחה

IMG_2231

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

120 סמ"ק שמן זית

700 מ"ל מים פושרים

למילוי בשר:

500 גרם בשר בקר/כבש טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 עגבנייה בשלה קצוצה דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף נענע יבשה

למילוי יוגורט:

1 גביע יוגורט

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כף נענע יבשה

להכנה:

לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. לכסות את קערת המיקסר ולהתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו. (כשעה בערך).

IMG_2220

ללוש את הבצק שוב ולחלק אותו לכדורים של 100 גרם כל כדור (כמו כדור טניס בערך).

IMG_2222

לערבב את חומרי המילוי בשר ובקערה נפרדת (אם מעוניינים) את חומרי מילוי היוגורט.

IMG_2213

IMG_2218

לרדד כל כדור לבצק דק בעובי של כ-3 מילימטר ולמרוח מעל את הבשר בשכבה דקה – כמו משחה

IMG_2226

את מילוי היוגורט שמים במרכז העיגול כשמסביבו מורחים בעזרת מברשת שמן זית.

לאפות על לבנת שמוט (אם יש) בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אם אין לבנת שמוט (כמו לי למשל 🙂 ) לאפות בחלק התחתון של התנור על מנת שהתחתית של המאפה תאפה טוב ותהיה קריספית למשך 18 דקות בערך או עד ששולי המאפה זהובים.

IMG_2241

IMG_2235

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב