לחם קופים או עוגת שמרים מכודררת

לא יודעת מהיכן קיבלה העוגה הזו את השם הלא אטרקטיבי "לחם קופים", אולי זו עוגה אהובה על קופים או אולי כך קופים אוכלים עוגות..
זו עוגת שמרים, המורכבת מכדורים שטבולים בחמאה מומסת ובתערובת סוכר וקינמון ומסודרים בתבנית אחד על גבי השני כך שכשהיא נאכלת כל אחד תולש לעצמו כדור או שניים או חמישה..
העוגה במיטבה לאחר האפייה, אפשר כמובן להקפיא אותה ולחמם להגשה נוספת.

להכנה:
3.5 כוסות קמח רגיל
2 כפיות שמרים יבשים
ביצה אחת
3 כפות סוכר
70 ג חמאה רכה מאד
3/4 כוס חלב פושר (חימום קצר במיקרו)
לערבב את כל החמרים עד שמתקבל בצק נעים ונוח לעבודה.
*בחורף בצק שמרים "שותה" יותר נוזלים, אם הבצק יבשושי מידי אפשר להוסיף עוד רבע כוס חלב
מכסים את קערת הבצק בשקית ניילון או במגבת מטבח ומניחים להתפחה כשעה.

מכינים שתי קעריות, אחת עם 100 ג חמאה מומסת ובשנייה כוס סוכר (לבן או חום, אני השתמשתי בדמררה) + 2 כפיות קינמון.
רצוי ביותר ומומלץ לאפות בתבנית בבקה או קוגלהוף (קוטר 24 ס"מ)
אם אופים בתבנית עגולה מתפרקת חובה לשים בתחתיתה נייר אפייה אחרת החמאה נוזלת לתנור
משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות רבה מאד או בספריי פאם בטעם חמאה (המצאה עולמית)
מכדררים בידיים כדורים בגודל כדור פינג פונג, טובלים כל כדור בחמאה המומסת כך שיצופה מכל צדדיו ואז לטבילה בקערית הסוכר והקינמון.
מניחים בתבנית בשיכבה אחידה
בין שיכבת כדורים אחת לשנייה אפשר למרוח מעט חמאה מומסת ולפזר שקדים או אגוזים קצוצים, צימוקים למי שאוהב או שוקולד צ'יפס.
מכמות הבצק הזו מתקבלות שתי שכבות של כדורים.
מכסים את התבנית במגבת או בשקית ניילון ומניחים להתפחה שנייה של כשעה.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים עד שריח מהמם של שמרים וקינמון מתפשט בכל הבית…
זמן אפיה בכל תנור הוא אחר… אצלי לקח בערך35-40 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור, נותנים לה לנוח כ10 דקות ואז הופכים לצלחת הגשה.

* את התמונה צילמה ביתי נעמה (13)