לחם פסטו

לחם לבן עם פסטו עם קראסט, טעים מפנק והכי חשוב – עם טעם של עוד…

DSC_0531למצרכים: (ל-2 כיכרות גדולים יחסית)

1 ק"ג קמח

2.5 כפות שמרים יבשים

4 כפות שמן זית

1 כף מלח

2 כפות סוכר

מים – כמה שנכנס (חשוב למלא כד מידה בחצי ליטר מים פושרים ולהוסיף בהדרגה)

3 כפות רוטב פסטו (מצורף לינק להכנת הפסטו – אין כמו פסטו שמכינים בבית)

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק (למעט הפסטו) בקערת המיקסר עם וו לישה. להוסיף את המים בהדרגה (כמה שהקמח צריך על מנת להפוך לבצק נוח).

2. ללוש את המצרכים – 10 דקות. להתפיח במקום חמים כחצי שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

3. לחלק את הבצק לשניים. לשים מעט שמן זית על משטח העבודה ולפתוח את הבצק בידיים (אין צורך במערוך). למרוח פסטו בנדיבות ולגלגל לרולדה. אותו הדבר לעשות גם עם החלק השני של הבצק.

DSC_05274. להניח להתפחה כחצי שעה, לפזר מעט קמח לקישוט מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכעשר דקות – להניח את התבנית על לבנת השמוט בתנור או על גבי תבנית תנור חמה. אחרי 10 דקות להוריד את החום ל-180 מעלות ולהעלות את התבנית שלב בתנור. לאפות עוד 20 דקות.

DSC_0529

5. לצנן כל גבי רשת צינון/רשת תנור.

DSC_0533

לחם  מ-ו-ש-ל-ם!!!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!