לא רק לצמחונים: סלטים שאסור לפספס

סלט בורגול וקינואה עם אגסים וכרובית אפויה עם ממרח חרובים ואגוזי לוז – מתכונים קלים ובריאים להכנת ארוחה בן רגע

שוב הגיעה ארוחת שישי. כל היום הייתי עסוקה והשעה כבר היתה מאוחרת. אין זמן למנות מורכבות. מה אפשר להכין מהר וגם שיהיה טעים, משביע, מזמין ובריא? שלפתי מהארון שקית בורגול וקינואה לבישול מהיר ומשם המשימה כבר היתה קלה. עוד כמה קיצוצים וחיתוכים, קצת ערבובים ואפשר להזמין את המשפחה לשולחן.
promo_long

סלט בורגול וקינואה עם אגסים

מצרכים:
1 שקית בורגול וקינואה סוגת
1 בצל אדום גדול קצוץ
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
2 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
.
IMG_4754
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר 6 כוסות מים.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים מעט מלח ואת שקית הבורגול קינואה. מבשלים 10 דקות, מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים שנשארו בסיר.
3. בינתיים מטגנים בצל במעט שמן זית עד שמזהיב – משחים.
4. מוסיפים לבצל המטוגן את קוביות הגזר וממשיכים לטגן יחד עוד כ-5 דקות עד שהגזר מתרכך. מורידים מהאש.
5. מערבבים בקערה את הבורגול והקינואה המבושלים עם הגזר והבצל המטוגנים וכל שאר המצרכים.
.

כרובית אפויה עם ממרח חרובים ואגוזי לוז

מצרכים:

1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים
2 בצלים לבנים פרוסים
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
2 כפיות ממרח חרובים ואגוזי לוז עם סילאן של משק לין
מלח ומעט פלפל צ'ילי
.
krovit
.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
2. שמים בתבנית חסינת חום את הכרובית ואת הבצל.
3. מערבבים בקערית את הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל צ'ילי.
4. שופכים את תערובת התיבול על הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ-20 דקות. מערבבים מידי 10 דקות, שלא ישרף.
5. מנמיכים את חום התנור לכ-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מוסיפים לירקות האפויים את ממרח החרובים, מערבבים ואוכלים.