כרובית במעטה קריספי

פרחי כרובית, מועשרים בפירורים פריכים במיוחד וטעימים. מנה מזמינה ובכלל, זו מנה שונה מן הרגיל ולא קשה להכנה. זו מנה שכל סועד, ידע להעריך!

1931017_10206601276845439_2508669570203713272_n

למצרכים:

800 גרם כרובית מחולקת לפרחים

50 גרם של לחם (רצוי מסוג טוב כגון שיפון או מלא, רצוי שלא יהיה טרי)

3 פילה אנשובי

1 כף של צלפים מלוחים

1 שן שום

צרור פטרוזיליה

שמן זית

מלח

פלפל שחור

גבינת פרמזן מגורדת – לעיטור

להכנה:

להביא לרתיחה סיר עם מים וכף מלח. לאדות את פרחי הכרובית למשך כעשר דקות. הפרחים צריכים להיות בדרגת אל דנטה – לא רכים מדי שלא יתפוררו ולא קשים שיהיו אכילים.

10579974_10206601277205448_1926648877858899084_n

לשים במג'ימיקס את הלחם, הפטרוזיליה, השום, פילה האנשובי והצלפים. לקצוץ את התערובת עד שיתקבלו פירורים – בינוניים.

10416610_10206601277645459_8924836749656667892_n

כאשר פרחי הכרובית מוכנים, להניח אותם בתבנית אפייה משומנת בשמן זית, לפזר מעליהם שמן זית ופלפל שחור. מעל, לפזר את הפירורים.

10014542_10206601277325451_6788076856086443804_n

להכניס את התבנית לתנור (גריל) שחומם מראש לחום של 200 מעלות  ולהביא להשחמה. לקשט עם פרמזן ועלי פטרוזיליה קצוצה.

בתאבון 🙂