למצרכים:
800 גרם כרובית מחולקת לפרחים
50 גרם של לחם (רצוי מסוג טוב כגון שיפון או מלא, רצוי שלא יהיה טרי)
3 פילה אנשובי
1 כף של צלפים מלוחים
1 שן שום
צרור פטרוזיליה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
גבינת פרמזן מגורדת – לעיטור
להכנה:
להביא לרתיחה סיר עם מים וכף מלח. לאדות את פרחי הכרובית למשך כעשר דקות. הפרחים צריכים להיות בדרגת אל דנטה – לא רכים מדי שלא יתפוררו ולא קשים שיהיו אכילים.
לשים במג'ימיקס את הלחם, הפטרוזיליה, השום, פילה האנשובי והצלפים. לקצוץ את התערובת עד שיתקבלו פירורים – בינוניים.
כאשר פרחי הכרובית מוכנים, להניח אותם בתבנית אפייה משומנת בשמן זית, לפזר מעליהם שמן זית ופלפל שחור. מעל, לפזר את הפירורים.
להכניס את התבנית לתנור (גריל) שחומם מראש לחום של 200 מעלות ולהביא להשחמה. לקשט עם פרמזן ועלי פטרוזיליה קצוצה.
בתאבון 🙂