כנאפה המאירי

 

כנאפה המאירי

ניחשתם נכון . כנאפה מלוחה. והיא טעימה לא פחות מאחותה.

את הכנאפה הכרתי לראשונה כשהייתי בת 16  בחיפה.

היינו 4 חברות שפעם בחודש בערך, פנינו ימינה במקום שמאלה ונסענו לתור את הארץ. ארבע חברות, חמושות בתרמיל גב, שמחה בלב והרבה תמימות .

כך, על חשבון בית הספר ומבלי שההורים ידעו, היינו מבריזים אחת ל…ונוסעים. ירושלים, לטבריה, עכו, גבעת התחמושת , נהריה  והגענו גם לחיפה.

בחיפה למדתי שפלאפל זה לא רק כדורי חומוס טעימים ולוהטים, אלא גם גבעות של סלטים צבעוניים ,כרוב סגול ולבן, פלפלים חריפים קלופים, טבעות חצילים מטוגנים וחמוצים מכל המינים והצבעים. גן עדן לחובבת מלוחים וחמוצים שכמותי. 

אחר כך ,היינו יורדים בהמשך הרחוב של הפלאפלים, ולמטה היה מישהו שהכין כנאפה. אני חייבת להתוודות שאינני זוכרת את טעמו של הכנאפה הראשון שלי. אבל מאז, הספקתי לצבור ניסיון לא רע בכל  הנוגע לכנאפה .

למדתי שאני אוהבת כנאפה שהוא לא מתוק מידי,(תמיד מבקשת את הסירופ בצד כדי לשלוט בכמות המתיקות),חם מאוד (הגבינה נמסה חלקית אבל נשארת צמיגית ….יאמי) ותמיד כמות כפולה של גבינה(גבינה מלוחה מיוחדת שמשרים במים עד שהמליחות נעלמת). 

אה…..לא אוכלת כנאפה שמגיעה בצבע כתום . זה סימן שהכנפה מוצפת בצבע מאכל.

כנאפה 5

הכנאפה שבמתכון התגלגל לו, מ – משאריות.

ענבל המהממת היתה צריכה להגיע אליי לפגישה ואני תכננתי להכין משהו קל ומהיר לארוחת הבוקר.

פתחתי את המקרר וגיליתי קצת שערות כנאפה . בקופסת הפלסטיק נשארה גבינת המאירי, שהיא גבינה צפתית קרמית, הכי טובה שיש כאן.

שימנתי את שערות הכנאפה בחמאה , ריפדתי מחבת (קרה ומשומנת – אין ברירה מדובר בכנאפה) ,פוררתי מעל את גבינת המאירי באופן שווה ,ששום ביס לא יקופח.

כיסיתי בשכבת שערות נוספת ודקה.

אני לא מסכימה ששכבת שערות הכנאפה תהיה עבה מידי, אחרת הגבינה הולכת לאיבוד.

אל תסכימו גם אתם.

בינתיים כשהכנאפה התכנף לו יפה והשחים, ריסקתי עגבניה אדומה ותיבלתי אותה במעט שמן זית ומלח גס.

מהעציצים בגינה קטפתי כמה עלי אורגני טריים ומרירים, עוד זילוף קטנטן של שמן זית.

זהו אני מוכנה. היה אדיר. באמת. 

מה איתכם? הסתכלו על סדרת התמונות הבאות שימחישו את התהליך.

כנאפה 6כנאפה 4כנאפה 3כנאפה 2

מה?

1/3 חבילת שערות לקדאיף (לכנאפה). היום יש בכל סופר במחלקת הבצקים הקפואים.

50 גרם חמאה מומסת   (לשימון השערות).

20 גרם חמאה  בחום החדר (לריפוד המחבת).

1/3 קוביית גבינת המאירי, אם אין אז גבינה בולגרית של גד שגם היא קרמית משהו.

עגבנייה אדומה מגוררת.

עלי אורגאנו טריים.

שמן זית מעט.

מלח.

איך

כבר סיפרתי לכם איך – עכשיו אפרט.

בקערה להניח  את שערות הכנאפה, להפריד, להפריד, להפריד , הכי חשוב שלא יישארו גושים . אם יש גושים סרבנים ועקשניים, תגזרו עם מספריים ופשוט תפוררו אותם. לא לדאוג אחר כך הכל מתאחד בטיגון.

להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב , עד שכולן מכוסות בחמאה.

במחבת בינונית  (בערך 18 ס"מ) – רצוי מטפלון – יש למרוח את חמאה כולל את הדפנות.

להניח חצי מכמות השערות ולפזר היטב היטב על תחתית המחבת. חשוב להדק לתחתית המחבת ולוודא שאין "חורים" בשערות כדי שהגבינה לא "תזלוג" החוצה בזמן הטיגון.

לפזר מעל השערות את הגבינה (היא רכה ומפוררת אז עדיף לעשות את הפעולה הזו במזלג). ומעל הגבינה להוסיף את שכבת הקדאיף השנייה.

להדליק את הכיריים על להבה בינונית בחום בינוני ולטגן צד אחד של הכנאפה עד שהוא משחים , בערך כ-5 דקות. 

להפוך בזהירות ולהשחים צד שני – בערך 3 דקות. 

בינתיים, לערבב את העגבנייה המוגררת עם כפית שמן זית ומעט מלח.

להפוך את הכנאפה מהמחבת על צלחת,  זהירות זה חם !!!

לערום גבעות קטנטנות של עגבנייה מסביב לכנאפה במרחקים שווים ולעטר באורגנו או זעתר.

אגב, האורגאנו והזעתר אינם רק לעיטור הם משלימים את הטעם הנפלא של הגבינה והעגבנייה.

נדיר.

כנאפה 1

את המתוקה נכין בדיוק באותה שיטה.

רק במקום גבינת המאירי נוסיף 200 גרם גבינת ריקוטה.

בינתיים : להרתיח חצי כוס מים ושליש כוס סוכר במשך כ-5 דקות עד שהסירופ מבעבע ודביק.

לשפוך על הכנאפה ולצאת בריקודים ומחולות.

אפשר להוסיף פיסטוקים קלויים קצוצים.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.