טחינה בארכה-ברכה ושפע מסורתיים-קסם השומשום


בדרך למפעל הטחינה והחלבה באיזור התעשייה-אלון תבור,מפעל הטחינה הגדול והמתקדם ביותר במזרח התיכון ובעולם כולו.
"בארכה"מבית רושדי תעשיות מזון-חב" המזון הערבית ישראלית הוותיקה ביותר.
כל המוצרים מיוצרים מחומרי גלם מעולים.נטולים חומרים משמרים,שומן טראנס,צבעי מאכל,כולסטרול וגלוטון.נקי,טבעי,בריא.

באוטובוס,חשבתי על סליחות,יום הכיפורים בפתח..סליחה מהלב,מהנשמה,געגוע,זיכרונות ישנים ..ריחות של ילדות..חברות ואהבה.מהחלון נראו צבעים של חום וירוק,נירים ישרים עטופים באור שמש..אנחנו הבלוגריות ציחקקנו כמו בטיול שנתי..מפנטזות על הטעמים שעוד יבואו..חלבה..יאמי..מסעדת אל באבור…
משפחת באשיר-בעלי רושדי,יצרנית המותג בראכה

התקבלנו בחום,חיוכים,כיבוד לתפארת..-איברהים באשיר-מנ"ל ובעלים של רושדי תעשיות מזון
נבחר לנהל את העסק כבר בגיל 18
"משפחת באשיר משמרת דורות על דורות את מסורת המטבח הערבי-אתני וקירוב הישראלים לתרבות המזון והאירוח הערבי חשובים לנו מאד.העובדים והמוצרים הם הנכסים הטובים ביותר שלנו"הוא אומר,עיניו נוצצות..איאפשר שלא להאמין לו.

בתחום הטחינה,נחשבת בארכה למותג המוביל בישראל-מעדן מסורתי עשוי מגרעני שומשום טהורים,קלויים וטחונים באבן ריחיים ללא מגע יד אדם.
רושדי מייצרת טחינה מ100 אחוז גרעיני שומשום-הערך התזונתי הגבוה נשמר במלואו.סידן.ברזל בכמות כפולה מאשר בבשר..חשבתי בעודו מדבר, על נחמה חברתי הטבעונית.אינה נוגעת בבשר,ביצים,וחיה..על טחינה,חלבה,אגוזים..ובריאה,בלי עין הרע,כמו שור..אבל אני חלמתי על טחינה מטפטפת על כדורי קבאב הכבש..שעוד מחכים לנו באל באבור…

"קטנים אבל גדולים.."כבר לפני 6000 שנים נחשב השומשום למזון משובח,במצרים,הודו,סין והמזרח התיכון כאמור.גרעיני השומשום בעלי צפיפות תזונתית גבוהה-אוצר בריאותי.הקסם החבוי..-open'sesame…שןמשום,היפתח…אני מקשיבה ומנשנשת ללא הרף את החלבה השאמית העדינה שאינה נדבקת..
הידע העבר משכם,בעזרת חברת האם האמינה והוותיקה-תלמה.שם למדתי ייצור ושיווק,אום אל פאחם,ואדי ערה וכיום באלון תבור.מפעל מסורתי.נקי,בוהק -מתקדם ומשוכלל אך מלא בחום משפחתי.
ב2004 החלה שנת המפנה-חברת האם של "תלמה" -יוניליוור העולמית נתנה חותמת…."בארכה"נולדה כמותג ערבי אותנטי-חברת בת של יוניליוור.היחידים בעולם שלקחו מוצר מסורתי ושדרגו לחברה בינלאומית-לעולם הטחינה נולד בפעם הראשונה,שילוב מודרני עם חברה מסורתית.כלאמר תלמה מחברות המזון הגדולות בישראל,נרכשה על ידי יוניליוור הבינלאומית שנפרדה מעסקי הטחינה.
ב2005 נפרדו,הוא מספר,מתלמה ונולד המושג:בארכה=ברכה ושפע-אוכל-נשמה
העובדים משקיעים את נשמתם,מפעל הטחינה והחלבה הגדול בעולם.מפותח,מתקדם-כל הידע מיוניליוור העולמית והמסורת -שילוב מתקדם ומנצח-3 קווי ייצור-קלייה מהירה,איטית,על קיטור.חלוצים בתחום הם משמרים באופן מסורתי ללא תוספות-מפעל הטחינה מספר אחד בעולם.עולם מסורתי משודרג. החומוס כגבר והטחינה כאשה…
החברה עובדת רק עם השומשום הטוב בעולם-
השומשום הטוב בעולם מקורו באתיופיה-חומרה.כארבעה מומחים טועמים ומחליטים..יש לשמור את הטחינה במקום קריר ומוצל,אך לא במקרר.
הצמח יפהפה,דומה לפעמון,פריחתו לבנה,גדל בתרמילים בדומה לאפונה.מה שהגרעין מביא באופן טבעי זה מה שיש בקופסת טחינת בארכה ששומרת על צורתה הראשונית..כמוצרי תלמה.אותה קופסה אמינה ומוכרת.
תהליך הייצור:טחינה גולמית-ניקוי וניפוי,שטיפה,קלייה,ניפוי נוסף,טחינה,אריזה.
מה יש ב א מ ת בגריעני השומשום?100 אחוז גרעיני שומשום.
מקור לשמנים טובים,עשירים בחומצות שומן חד ורב בלתי רוויות,חיוניות לתהליך הגדילה במיוחד בגיל ההתבגרות ועד סופו,רוב הסידן נספג,חומצות שומן אלו תורמות לאיזון רמת הכולסטרול בדם,בריאות הלב,מקור לחלבון המהווים כ24 אחוז מגרעיני השומשום,איכותיים ומתעכלים בקלות,מקור לסיבים המגינים ממחלות..{דם,לב,סרטן}
עשירים בויטמינים-b1 -חיוני לאנרגיה ולמערכת העצבים.e-נוגד חמצון-מונע מחלות ונגד הזדקנות..
מקור עשיר לסידן-בניית עצמות השלד,שרירים,עצבים.
[חשוב מאד בתקופת הגדילה,כאמור לעיל)
מקור מעולה למגנזיום,אבץ וברזל.
סדרת החטיפים החדשה"חלבה בקטנה..99 קלוריות בלבד..וניל,פיסטוקים,שוקולד,אגוזי פקאן..רולדת חלבה פרוסה,מסולסלת ועוד..
אני נזכרת בכוסות הפרות הטריים ותוספת כף הטחינה הגולמית בהן האכלתי את ילדי בינקותם…
כל הבריאות הזאת ניתן באופן מרענן להגיש בבית בכל רגע:כף טחינה גולמית מלאה על סלט עשיר בתוספת לימון..עם יוגורט וגרנולה,על טוסט עם דבש,על גלידה..וכו"-השילוב עם וויטמין סי…כוס לימונדה,סלט רענן,טחינה וחלבה לקינוח.
גרעיני השומשום קטנים אבל גדולים…
עזבנו את המפעל עם חבילות מלאות טחינה,חלבה וכל טוב ונסענו לקנח בארוחת חלומות באל באבור..

היה יום מלמד,מענג,וטעיםםם

נעמי ניר הוברמן
גדלתי בהרצליה,שדות ירוקים,שעות בים.ציירת.בוגרת המדרשה לאמנות ברמת השרון.מצלמת,כותבת,רוקדת,משחקת,אוהבת בוכה וצוחקת.נשואה ואמא לשלושה בנים וכלב. מטפלת בהילינג ושיאצו,מטיילת בעולם כמה שרק אפשר