טבעוני ובריא בצ'יק צ'ק: סלט בטטות ועדשים שחורות

השילוב של בטטה שעשירה בסיבים ותורמת לתחושת השובע והעדשים השחורות שהן אוצר שלם של בריאות – חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים, הופכים את הסלט לארוחה בפני עצמה.

20161208_211821
ניגש ישר לעבודה, המצרכים:

כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה.
שלוש בטטות בינוניות
בצל סגול
חבילת עלי רוקט
גרידת לימון
גרעיני דלעת
גרעיני חמניה
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח גס

20161208_201552

20161208_205229

20161208_204917

תחילה יש לקצוץ את הבטטות לקוביות קטנות ולטגן במעט שמן זית על אש נמוכה. תוך 5 -7 דקות טיגון הבטטות מתרככות. אפשר לתבל אם רוצים בשום גבישי. את הבטטות לצנן על נייר סופג.
יש לקרר את העדשים השחורות שבושלו במים, לסנן ולהעביר לקערה.
להוסיף את הבטטות, עלי הרוקט, בצל סגול קצוץ.
לתבל בחומץ בלסמי, גרידת לימון, שמן זית ומלח.

20161208_210558

20161208_210823

את הגרעינים יש לחמם 2 דקות על אש גבוהה על מחבת טלפון לשחרור הארומה, ולפזר מעל הסלט.
בתאבון, זה סלט בריא וטעים!
20161208_211251

20161208_211500

20161208_211821