בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. עם לחם – לא אורז.
אבל סתם לחם נראה לי לא מתאים.
לתבשיל מפואר ועשיר כמו צ׳ילי קון קרנה צריך להגיש לחם טוב, אמיתי, מיוחד.
וכך נולדה החלה הזו.
חלה מקמח ערמונים, בטטות צלויות וטימין.
מה
2.5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח ערמונים (אם אין קמח מלא)
1 ביצה קטנה
2 כפות שמן זית
50 גרם שמרים טריים או כף גדושה שמרים יבשים
1/2 כוס מחית ערמונים מתקתקה (אם אין אפשר להגדיל את כמות הבטטה הצלויה ולהוסיף 2 כפות סילאן)
1 כוס בטטה צלויה (או מבושלת) קלופה ומרוסקת.
6 ענפי טימין טריים קצוצים דק
1/2 כפית מלח.
2-3 כפות מים (בהתאם לצורך).
איך
לתוך קערת מיקסר גדולה יש לנפות את כל סוגי הקמחים. להוסיף את השמרים ולערבב.
להוסיף את מחית הערמונים ואת מחית הבטטות והשמן ולהתחיל ללוש. להוסיף את הביצה ולהגביר את קצב הלישה . ברגע שהבצק מתאחד להוסיף את המלח ואת הטימין ולהמשיך וללוש עוד כ-10 דקות.
אם הבצק יבש להוסיף את המים, כף אחר כף.
הבצק צריך להיות מעט דביק אבל לא דביק מידי.
לשמן את כפות הידיים ולאסוף את הבצק מתוך הקערה לכדור . עכשיו הכדור עטוף בשמן שעטף את ידיכם . להניח את הכדור בזהירות שוב בתוך הקערה. לכסות ולאפשר לו תפיחה של שעה או עד שהוא הכפיל את גודלו .
ללוש אותו שוב, בתוך הקערה עד שכל האוויר יוצא ממנו והוא הופך לכדור מחדש.
לכסות ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.
לחלק את הכדור לשלושה חלקים ועל משטח חלק לגלגל כל שליש ל״נחש״ ארוך ובקוטר של כ- 2-3 ס״מ.
לקלוע צמה (תמיד להתחיל מהאמצע ) ולהעביר בזהירות את הצמה לתבנית אפיה עם נייר אפייה שקומח מראש.
לכסות במגבת נקייה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו.
בעדינות להבריש ביצה טרופה עם מעט מים ולפזר מעל גרגרי מלח שחור, וורוד או גס רגיל.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
החלה נהדרת גם ביום למחרת ואפילו ביום השלישי.
* מי שפוחד להתעסק עם שמרים יכול להשתמש בקמח שמרים .
למריחה
ביצה טרופה
גרגרי מלח שחור (או מלח לבן גס).
למתכון הצ׳ילי קון קרנה לחצי/לחץ על הלינק
http://saloona.co.il/fannyrothstein/?p=2041