חיכיתי לך שבועות

שמונה דקות עבודה על השעון ויש לכם פסטה שנראית מליון דולר. מתכון מבית של אמא לארבעה שגילתה ששברו לה את כל עלי הלזניה.
טעים אש, באחריות

צילום: גלית סבג

כל שנה אוותה השאלה,"מה אני אכין לשבועות?" כאילו לא הייתה לי שנה להתכונן למאורע וממש לפני עשר דקות הודיעו לי שהייתה חלוקה מרוכזת של לוחות הברית ועוד רגע חצי ההר סיני מגיע לארוחה, אני אובדת עצות.

כמו כל בני ישראל אני מוצאת פיסת נייר מזדמנת ומתחילה במילים "קיש" קיצור של הקישליראבק כמה אכלתי, ומשם כבר סביר שתגיע הישועה.

איכשהו ליד מקרר הגבינות בסופר אשנה את דעתי עוד 3 פעמים עד לאותה ארוחה. בסוף אכין 2 קינוחים יותר מהשניים שהתכוונתי ויהיה מלא אוכל כי ארוחה חלבית היא הרי קלילה. וברגע האחרון אריץ איזו פוקצ'ה. שלא יחסר חלילה.

אלבש שמלת מלמלה לבנה ואקשור סרט בשערי ואצא אל האורחים מחויכת כאילו לא אמורים לרדת לי 2000 שקלים באשראי תחת השורה "מוצרי מעדניה" ואני בכלל לא עייפה כמו החציל המקומט שהכנסתי לפשטידה שעוד רגע תצא מהתנור.

השנה החלטתי שלא עוד. עוד לא נרגעתי מפסח ושום שחרור מעבדות לא התקיים. ואם כל הכבוד לספירת העומר היא בכלל הספירה לאחור להופעה של עומר אדם ואין בה כל מנוחה בגלל שזו תקופה נטולת אירועים וחגים.

אני לא עובדת קשה. אבל לשפחתכם הנאמנה יש פאסון לאורחיה ובטחון שעל השולחן יהיה אוכל, והם כמיטב המסורת יוכלו לדדות לדלת תוך שהם ממלמלים 'לעזור לך לפנות? יואו השארנו לך הכל ככה…'  לא צריך תודה, זה בסדר. הרי אם היה לכם כוח סביר שהייתם דוחפים עוד איזה ביס מהקיש.

השנה אני מכינה הכל קל.כל מתכון גג 8 דקות, אממה, נראה כמו עבודה של 49 יום קל.

והנה בא לעולם המתכון הראשון לבית של אמא לארבעה ששברו את העליי לזניה כי זה נראה להם אחלה משחק קלפים ולי זה נראה אחלה רעיון למתכון.

פסטה שבורה. כזה אין באיטליה, אבל סטראצ'טי דווקא יש. עם שם כזה אני מרימה פה הפקה מטורפת.  קבלו פסטה,באמא שלי, 8 דקות כולל העברה לכלי הגשה.

צילום: אודליה בקרסקי

רשימת המצרכים:

1 חבילת עלי לזניה פסטה רומו ( אם רושם אז עד הסוף ) שבורה לחתיכות

3 עלי מרווה טריים או מיובשים לא חשוב

1/2 חבילת חמאה ( כן, חייבים חמאה, אל תציקו )

4-5 טיפות לימון

כפית גרידת לימון

עלי נענע

קישואים קלויים ( להגברת תחושת המושקע ניתן לבחור קישואים מזנים מיוחדים, השוק מלא בהם עכשיו )

*. במתכון כאן יש קישוא כוכב צהוב וקישוא פסים ירוק שניהם גידול ישראלי (קיבוץ זיקים)

אופן ההכנה:

–          מבשלים את הפסטה 8 דקות ( שימו לב בהוראות היצרן כתוב 20 משום שמתייחס לבישול הלזניה ) במים, מלח ומעט שמן

–          מוציאים לסינון לא זורקים את המים

–          במחבת פסים צורבים פרוסות קישואים חתוכות לפי צורת הקישוא (עיגולים)

–          במחבת גדולה שמים חצי חבילת חמאה, עלי מרווה, טיפה מלח גס

–          כשהחמאה מומסת מוסיפים גרידת לימון וכמה טיפות

–          מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות אל תוך הרוטב.

–          כשמעבירים לצלחת בין עלה לעלה מניחים כמה פרוסות קישואים

–          מפזרים מלמעלה עלי נענע מופרדים

–          אפשר לגרד מעט פרמז'ן.

*. את המים של הפסטה מותירים עד שבאמת אוכלים את המנה, במידה והמנה התקררה חימום הפסטה והחייאתה יהיה בעזרת זילוף של כמה טיפות מי פסטה במחבת החימום.

מניחים על השולחן לצלילי כמו איזה שני משוגעים בחוף, תמה ספירת העומר.

בהצלחה וחג של השמחות!

אודליה בקרסקי
מנקה,מכבסת,מקפלת,מבשלת, עובדת,טסה,חוזרת,שלמה,מתפרקת, מתפקדת,משתדלת,מאכילה,אוכלת (גם סרטים),רצה,באה.אמא לארבעה שחושבת מחשבות טובות (אחרת פשוט אשתגע