חטיף טעים לעצלנים שרוצים להרגיש בריאים

חטיף בריאות טבעוני שמכינים בצ'יק! בקערה אחת, ללא אפייה, ללא תוספת סוכר, וללא מאמץ! אם איבדתי אתכם בטבעוני או בריאות…אל! הטעימות מובטחת!

בחורה עם מחשב נייד

מכירים את התקופות שאוכלים יותר מדי ג'אנק וצריך לשמור קצת יותר על מה שאנחנו מכניסים לפה? אז אתם מוצאים את עצמכם מכינים פתאום מג'דרה עם אורז בר-פרא-אדום-מלא-חרטה, חותכים סלט מושקע עם נבטוטיטים, ועלעלים וזלזלים, שותים איזה שיק בריאות ירקרק כארוחת בוקר, מרגישים רעננים ובריאים…ואז מתים מרעב עד הצהריים…

מכירים? כן כל החיים בערך! פשוט יש ימים שאנחנו יותר בתוך זה ויש ימים שאנחנו "מעלימים עין" בתירוצים מטופשים כמו "מגיע לי!" "אני עייפה ועבדתי קשה" "מגיע לי להתפנק!" "זה לנשמה!" "מותר מדי פעם"

מדי פעם?… מונח בעל משמעות גמישה…מאד.

אז נכון. מותר "מדי פעם" לחטוא, אבל בתקופות ש"מדי פעם" הופך ל"מדי שעתיים" עדיף שלא לחטוף בכלל.

כולנו יודעים שזו עבודה בעיניים. ואי אפשר לא לחטוף בכלל! אז עדיף לחטוף משהו בריא, מזין והכי עדיף – טעים! כמו זה:

 

והמתכון לכך, פשוט מתמיד! ממש בדיחה. הילדים אפילו יכולים להכין לבד! וגם שונאי המטבח שביננו לא יכולים לפשל כאן (מי אתם?! אנשים מוזרים)

מה שטוב בחטיף, מעבר לטעם ולקלות הבלתי נסבלת – מבחינת תזונתית, הוא מכיל גם פחמימות מורכבות, גם חלבון, גם שומנים טובים (אוקסימורון אבל נכון) וגם המון ויטמינים…

P60721-111239

בקיצור מירי לא חסה על חלי ממן תהיה גאה 🙂

אה והוא גם טבעוני! הזכרתי שהוא טבעוני? הוא טבעוני!

P60721-111136

לעבודה!

מרכיבים (שימו לב לבדיחה!):

חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא

חצי כוס סילאן מלמיליאן

3-4 כוסות צ'יריוס דגנים מלאים (אני השתמשתי, כי היה במבצע) או פצפוצי אורז מלא או כל קורנפלקס אחר (לא. כריות זה לא בריא! אתם רק יכולים לחלום עליהם. לחלום עליהם, הבנתם?)

תוספות אפשריות: חופן של:

חמוציות (אני הוספתי חופן)

זרעי צ'יה

גוג'י ברי

שוקולד צ'יפ בוטנים או מריר

אגוזים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה והסילאן עד לאחידות. עוצרים להתפעל מהיופי:

איזה יופי!

P60720-111239

2. מוסיפים 3 כוסות צ'יריוס\פצפוצי אורז ומערבבים (בעדינות) עד שהכל מצופה היטב. מי שאוהב את החטיף שלו סטיקי כמוני, יכול לעצור פה, כמוני, ולעבור לשלב הבא. מי שלא – שיוסיף בהדרגה עוד צ'יריוס\פצפוצי אורז – עד שכבר אין יותר עם מה לצפות אותם. מוסיפים חופן מהתוספת שבחרתם (לא חובה, החטיף טעים מאוד גם בלעדיה)

משתדלים שלא להתלהב מדי ולהתפרע בעת הערבוב, אחרת תמצאו את עצמם אוספים צ'יריוס  עם האצבע מהשיש כמו דביבון רעב, כמוני

P60720-111456

4. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים את העיסה היפייפיה שלנו. אפשר בכל תבנית שיש לכם. גובה החטיף ישתנה בהתאם. אני השתמשתי במרובעת.

5. משטחים עם גב של כף או עם הכלי שבו ערבבתם (אני בעד להתקמצן בכלים עד שימציאו רובוט שוטף כלים). ליישור סופי ואסטתי יותר אפשר לשים נייר אפיה מעל וליישר ידנית את החטיף לגובה אחיד, לכל צדדי התבנית. כך:

P60720-112334

6. מקררים שעה-שעתיים וחותכים לגודל הרצוי, מלבנים, ריבועים קטנים. שומרים במקרר ומנשנשים מעת לעת.

7. לרזי לכת, אפשר לזרזרף זירזופים יפים של שוקולד מריר מומס מעל.

ספרו איך יצא!

בתיאבון 🙂

P60721-111229

לעוד מחשבות על אוכל…מוזמנים לעקוב אחריי גם בפייס "מחשבות על אוכל"

https://www.facebook.com/thinkingfoods/?ref=bookmarks

וגם באינסטושיה, חפשו "מחשבות על אוכל"

 

P60721-111239

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com