לאכול בריא בחופש הגדול

ליאורה גולדברג מציעה 10 טיפים לתזונה שפויה לילדים בחופש הגדול, ומתכון לגלידת פירות טבעית

צילום לנס הפקות

החופש הגדול מגיע, ופעמים רבות הילדים ששורצים בבית מעבירים אותו עם הרבה ג'אנק פוד. ליאורה גולדברג, השורדת המפורסמת, שהיא גם אם לשלושה שכבר שרדה פעמים רבות את החופש הגדול, וגם יועצת מוסמכת לתזונה טבעית ומומחית במטבח הטבעוני, מעניקה מספר טיפים לטובת ההורים שרוצים להחדיר בילדיהם קצת תרבות אכילה בריאה: "החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לבלות עם הילדים זמן איכות, ולהטמיע בהם יסודות של תזונה בריאה שילוו אותם לאורך כל החיים" מייעצת גולדברג, "מי אמר שחינוך לא יכול להיות כייפי? בגישה הנכונה ועם הטריקים המתאימים, גם החופשה הקרובה יכולה להיות הזדמנות למפנה בתפריט המשפחתי והגישה הכוללת לבישול והכנות".

10 טיפים לתזונה שפויה לילדים בחופש הגדול

  1. תחרות בריאות: כדי שגם הילדים יתרגלו להכין לעצמם חטיפים בריאים, מומלץ לשים מוזיקה קצבית במטבח ולערוך תחרות חיתוך ירקות: כלי העבודה שלנו הם גזרים, מלפפונים וקולפן, והמטרה: עיצוב של מקלות מושלמים ואריזתם בתוך כלי שקוף שיאוכסן במקרר. אפשר לשים שמות ולהכין כלים פרטיים לילדים.
  2. שופינג בחנויות טבע: הילדים לא ישמחו לראות שהעפתם את הג'אנק פוד מהבית (רחוק מהעין רחוק מהפה שלהם), אבל כדי לפצות מומלץ לשלב את הילדים ביום קניות כיף בחנויות טבע, שמציעות היום מבחר של חטיפים, צ'יפסים ותוצרת אורגנית נפלאה.
  3. זמין וטבעי: מומלץ להכין משקאות טבעיים בבית, ולשמור אותם בתוך בקבוקים במקרר. משקה מומלץ לקיץ הוא תה פירות שמתקבל כמו מיץ לכל דבר, רק ללא תוספות צבעי מאכל וסוכר. ניתן להמתיק עם סטיבייה.
  4. לו"ז במטבח: הקפידו לשמור על מסגרת קבועה של ארוחות. בין 3-2 ארוחות ביום, שיקנו לילדים תחושה של שובע וימנעו חיפוש אחר אוכל מהיר ולא מזין. הקפידו לשלב בכל ארוחה מבחר מאבות המזון.
  5. שתייה כערך עליון: בחופשה הילדים מתרוצצים וחשוב להקפיץ שישתו כמה שיותר מים בין הארוחות. במנעד זה המיץ לא נחשב.. לקטנים מומלץ להקציב בין 12-8 כוסות, עם שימוש בכוסות קטנות שימזגו שוב ושוב.
  6. פחות נתרן יותר בריאות – בחודשי הקיץ מומלץ להמעיט במזון עשיר בנתרן, שמייבש את הגוף ועלול לגרום לעליית טמפ' הגוף בקיץ (ואף להתייבשות).
  7. מתעמלים בית: מומלץ לעשות עם הילדים הרבה פעילות גופנית בשעות שהשמש לא יוקדת. טריק נפלא שמשלב בין זמן איכות ופירוק אנרגיות: כדי שגם אמא ואבא יוכלו לנוח בסוף היום.
  8. ירקות זמינים: מומלץ לדאוג שתמיד יהיו במקרר או על השולחן במטבח ירקות זמינים, חתוכים לקוביות או צורות חמודות, שעושות חשק לטעום. אפשר לצרף גם טחינה ליד.
  9. הממתקים שלנו: כדי שהילדים יוכלו לחגוג גם במתיקות מומלץ להכין גלידת פירות טבעית (כל שדרוש הוא בלנדר ופירות מוקפאים. מצ"ב מתכון בהמשך).
  10. דברו עם הילדים: במקום לנסות לדחוף בכוח או בתחמנות את המרכיבים הבריאים, הקדישו זמן לשבת ולהסביר לילד כמה חשוב לאמץ עקרונות של תזונה בריאה, המשפיעים על הגוף ומצב הרוח שלנו – ממש כמו אוטו, שאם יקבל בנזין מאיכות ירודה ייסע פחות טוב.

אבל מה עושים כשהילדים רק רוצים מתוק וסוכרים? "ב-20 השנה האחרונות פורסמו מאות מחקרים הקושרים בין איכות חומרי הגלם בתזונה למחלות שונות. לא מדובר רק בצורך שלנו בבריאות בגיל מבוגר: הפרעות קשב וריכוז מיוחסות במישרין לצריכה מוגברת של צבעי מאכל, פחמימות וסוכרים" מספרת גולדברג, "כדי להקדים תרופה למכה עלינו להרגיל את הילדים לטעמים בריאים יותר, שמפחיתים את ההתמכרות למתוק ההרסני, ופותחים בפניהם עולם חדש – שבסופו של דבר גורם להם להרגיש יותר טוב וליהנות משלווה ובריאות במהלך היום". ולדוגמא, היא מפרסמת מתכון לגלידת פירות בריאה ועשירה בטעמים, שלוקח 10 דקות להכין (יחד עם הילדים) ואפשר לנשנש מתי שרוצים:

גלידת פירות לבריאות

חומרים

  • 3 כוסות תותים (חצויים לשניים)
  • 1-2 בננות בשלות
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • 1-2 כפות סירופ אגבה (להשיג בחנויות הטבע)

אופן ההכנה

מכניסים למערבל המזון את התותים והבננות, ומוסיפים את סיפור אגבה הטבעי ותמצית הווניל.

מוסיפים עוד קצת מים ומערבלים במהירות גבוהה – עד לקבלת מרקם אחיד.

מגישים מיד בכוסות הגשה.

לקישוט: ניתן להוסיף תותים חצויים טריים על גבי המנה.

מיקרו טיפ: מתכון פשוט להכנה, המועשר בויטמינים ונוגדי חמצון.