"זמן אמיתי" בית הספר לברמנים חוגג 30 שנות "ברמנים ותרבות שתייה" ומשיק ספר חדש עם טיפים לאירוח

לרגל חגיגות יום ההולדת המקום משיק את ספר האלכוהול המקיף בישראל: THE BARMEN'S BOOK החושף את הסודות של עולם האלכוהול שמעבר לבר

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים עם אוהד שמואלביץ צילום: ליאת פדרמן (5)

"זמן אמיתי", בית הספר לברמנים המוביל בישראל, חוגג שלושים שנות תרבות שתייה. כחלק מחגיגות ה -30 משיק המקום את הספר  THE BARMEN'S BOOK הכולל 340 עמודים של 80 קוקטיילים, שיטות עבודה, סודות מעולם האלכוהול, הבר והברמנים שעובדים בו.

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים . צילום: נדיה היבא

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים . צילום: נדיה היבא

בספר השתתפו כותבים רבים מענף הבר והאלכוהול כגון: אריאל לייזגולד, עופר חבקין, שחף טל, חיים גן, שירי נחום, יואב סוכרי, רני כהן, מנהלים מקצועיים בחברות האלכוהול ועוד אושיות אלכוהול בכירות ומדריכי בית הספר.
זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים – אני מכינה כדורים מולקולאריים להכנת קוקטייל.
צילום לבנה רייזר

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים – אני מכינה כדורים מולקולאריים להכנת קוקטייל.
צילום לבנה רייזר

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים – כדורים מולקולאריים להכנת קוקטייל.
צילום: נדיה היבא

גם אני הלכתי לחגוג את יום ההולדת של "זמן אמיתי" , עם הרבה קוקטיילים נהדרים , וגם עזרתי להכין את הכדורים המולקולריים העשויים מאלכוהול בטעמים , המשמשים כאחד מהמרכיבים להכנת קוקטיילים.
הספר, המקיף את תרבות השתייה, כולל מתכונים והוראות הכנה למשקאות וקוקטיילים, מידע מקיף אודות ארצות הייצור, שבירת מיתוסים, טיפים לאירוח, טיפים לבניית בר ביתי ודרכי השתייה המומלצות לכל משקה ומשקה.
זמן אמיתי – בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים בין החומרים שמשתמשים:
 חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.
צילום: ליאת פדרמן

זמן אמיתי – בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים בין החומרים שמשתמשים:
 חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.
צילום: נדיה היבא

זמן אמיתי – בסדנה לומדים להכין קוקטיילים מולקולריים. בין החומרים בהם משתמשים  : חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.
צילום: ליאת פדרמן

 
לרכישת הספר בחנות המקוונת של זמן אמיתי WWW.ZMANAMITIshop.CO.IL  במחיר של 130 ₪
שחף טל מנכ"ל זמן אמיתי : "אני שמח לפתוח היום את חגיגות ה- 30 לזמן אמיתי. כשבית הספר נפתח בשנת 1989, חזון בית הספר היה ליצוק תוכן ועשייה למונח 'תרבות השתייה' ולהפוך לבית הספר לברמנים הגדול בעולם והצלחנו בכך. עם השנים התפתחנו לתחומים נוספים, וכיום זמן אמיתי היא חברה הכוללת את בית הספר לברמנים אך מציעה גם שורה של פעילויות, הכשרות ושירותים מגוונים שמטרת כולם היא אחת: קידום תרבות השתייה בישראל."
הנה מספר עובדות שכדאי לדעת:
§ 1.5% מאוכלוסיית ישראל – עברה קורס ברמנים בזמן אמיתי
§ את המושג "תרבות שתייה" – המציאו לראשונה בזמן אמיתי
התלמיד ה-1000 (שנת 1992) – קיבל את הקורס בחינם, התלמיד ה100,000 – לא…
§ התפוח הסגול בלוגו זמן אמיתי מסמל את ה"תפוח הגדול" (ניו יורק)
§ בשנת 2004 רכש זמן אמיתי חלקה בצד המואר של הירח…שיהיה…מי יודע…(בראשית 2 בדרך…)
§ ל-30 המדריכים של זמן אמיתי ניסיון מצטבר של 289 שנים מאחורי ברים
§ 8 מתוך 10 ברמנים עובדים – בוגרי זמן אמיתי
לרגל חגיגות ה- 30 משיקים ב'זמן אמיתי' סדנאות חדשות ומפתיעות:
סדנת קוקטיילים מולקולאריים – סדנת קוקטיילים שכולה סביב שינוי מצבי צבירה של חומרים.
בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים בין החומרים שמשתמשים בהם : חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.
משך זמן הסדנה : שעתיים
מחיר: 250 ₪
קורס מיקסולוגים לקהל הברמנים המקצועי
סדנאות קוקטיילים חווייתיות למגזר עסקי ופרטי
סדנאות וויסקי ובירה ליחידים
הסדנאות מבוצעות במתחם זמן אמיתי או בכל מקום שתבחרו.
קוקטייל   ROLLING SLICE  צילום ליאת פדרמן
קוקטייל ROLLING SLICE צילום ליאת פדרמן

קוקטייל ROLLING SLICE
חופן בזיליקום
60 מל וודקה ניו אמסטרדם
30 מל סירופ פסיפלורה
20 מל סירופ תות
30 מל מיץ לימון
60 מל מיץ אננס
סודה או מי טוניק
אופן ההכנה: מועכים את הבזיליקום בשייקר, מוסיפים את שאר המרכיבים ללא הסודה, מנערים ומוזגים לכוס קונוס.
(עד חצי גובה הכוס)
לאחר מכן, מניחים סלייס של תפוז ומוודאים שהוא יושב טוב.
מוזגים מעליו את הסודה/ טוניק ומגישים.
זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים צילום ליאת פדרמן  בתמונה וודקה סורבה
זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים צילום ליאת פדרמן בתמונה וודקה סורבה

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים צילום ליאת פדרמן
בתמונה וודקה סורבה (2)

וודקה סורבה- קוויאר מולקולארי
מערבבים סודיום אלגנט (1 כפית) עם מי עדן (200 מל) בבלנדר למרקם אחיד, מוסיפים ליקר קסיס וקצת וודקה ניו אמסטרדם (סה"כ 200 מל).
בקערה נפרדת שמים מים ומוסיפים קלציום לקטט ומערבבים עד שכל הקלציום מתמוסס.
מטפטפים את הסודיום עם ליקר הקסיס בעזרת טפי לתוך הכלי עם המים-קלציום ולאחר היווצרות הכדוריות (הקוויאר"), ניתן להוציא אותם מהמים.
הכנת הסורבה :
בקערת נירוסטה מוזגים
200 מל וודקה ניו אמסטרדם או ג'ין,
45 מל מיץ לימון
45 מל סירופ קיווי
200 מל מיץ אננס
מערבבים קלות את כל המרכיבים.
לאחר מכן, מוסיפים חנקן נוזלי, מערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד וקפוא לחלוטין.
בעזרת כף גלידה ומניחים כדור בכוס מרטיני ומעליו את הקוויאר. מגישים עם כפית קטנה.
"זמן אמיתי" בית הספר לברמנים הגדול בעולם חוגג 30 שנות"ברמנים ותרבות שתייה"
צילום: נדיה היבא

"זמן אמיתי" בית הספר לברמנים הגדול בעולם חוגג 30 שנות"ברמנים ותרבות שתייה"
"זמן אמיתי" בית הספר לברמנים הגדול בעולם חוגג 30 שנות"ברמנים ותרבות שתייה". צילום: נדיה היבא

לצד היותו בית ספר לברמנים עם סניפים בכל הארץ, זמן אמיתי הינו גם אכסניה לשורה של פעילויות, הכשרות ושירותים מגוונים שמטרת כולם היא קידום תרבות השתייה בישראל: קורס ברמנים כעבודה מועדפת לחיילים משוחררים, קורס מיקסולוגים מתקדם, קורסי יין מתקדמים, סדנאות משחק ושיפור יכולות מאחורי הבר, סדנאות אלכוהול מכל הסוגים – לחובבים ולמקצוענים, סדנת וויסקי, סדנת בירה ועוד.
הקורסים נערכים בקומפלקס של מתחם 'זמן אמיתי', בית ספר לברמנים בתל אביב, המחולק לחמישה מתחמי ברים טרנדיים וחדר וויסקי מושקע.
כל הקורסים מועברים במתחמי ברים בלבד, במטרה לדמות עבודת בר כפי שהיא בשטח. שני מדריכים מנוסים אשר מאחוריהם ברים רבים מלווים את התלמידים עד למציאת עבודה כברמנים מעולים.
זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים עם אוהד שמואלביץ
צילום: ליאת פדרמן (5)

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים עם אוהד שמואלביץ
צילום: ליאת פדרמן (5)

זמן אמיתי ארוע סדנת קוקטיילים מולקולאריים עם אוהד שמואלביץ
צילום: ליאת פדרמן (5)

זמן אמיתי – בית הספר לברמנים ותרבות השתייה, הינו המותג המוכר ביותר בתחום הכשרות הברמנים ומהווה את המוסד המוביל בתחומי תרבות השתייה בישראל. בית הספר נוסד ב 1989 והוציא משעריו עשרות אלפי בוגרים שמשתלבים במיטב בתי העסק בתעשיית המסעדנות, המלונאות, האלכוהול והבר.
זמן אמיתי הינו הנציג הרשמי היחידי של איגוד הברמנים העולמי, ובאמצעות איגוד הברמנים הישראלי I.G.B.S ((Israeli guild of bar and services מייצג את ישראל בתחרויות ברמנים בעולם תחת איגוד הIBA – (international bartending association)
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ