1. סקוואטים
עמידת מוצא: עומדים בפיסוק מעט יותר רחב מרוחב הכתפיים כאשר הרגליים מקבילות זו לזו והידיים מונפות ישרות מול בית החזה, מקבילות לכתפיים.
מה עושים: כורעים (בגלל זה השם העברי הקליני "מכרע") עד שהברכיים מצויות ב-90 מעלות ורוב המשקל מונח על העקבים, ומיד עולים חזרה לעמידה מלאה. חוזרים על הפעולה.
כמה פעמים: 15. קשה? אז כמה שאתם יכולים. עם קצת התמדה תצליחו לעשות 15 סקוואטים בקלות.
למה זה טוב: להמון דברים. סקוואטים מסייעים לחיזוק שרירי הרגליים וגם לחיטוב ומיצוק הירכיים והישבן, חיזוק שרירי הליבה, ואפילו לחיזוק עצמות ומפרקים. בקיצור, כל הגוף נהנה.
2. שכיבות סמיכה בשיפוע חיובי
עמידת מוצא: גוף מתוח וגב ישר, זרועות ברוחב הכתפיים. ידיים פשוטות קדימה ושעונות על משטח מוגבה כמוהמיטה שלכם, או השולחן בסלון. משקל הגוף נשען על הידיים ובהונות הרגליים.
מה עושים: בגוף ישר, מכופפים את הזרועות כך שהגוף יורד לכיוון המיטה (או השולחן, אנחנו לא בררנים) באופן איטי ומבוקר. לאחר מכן דוחפים את הגוף מעלה באמצעות הידיים, חזרה לעמידת המוצא.
כמה פעמים: 15. קשה? נסו לתרגל שכיבות סמיכה על משטח גבוה יותר כמו שולחן אוכל, או אפילו קיר. ככל שהמשטח גבוה יותר, כך יהיה לכם קל יותר לבצע את התרגיל.
למה זה טוב:קודם כל, זה הרבה יותר קל משכיבות סמיכה רגילות. מלבד זה, שכיבות סמיכה בשיפוע חיובי עובדות על שרירי ליבה, חזה וכמובן, על חיטוב הזרועות, אלמנט חשוב במיוחד בעונה שכולה שרוולים קצרים וגופיות.
3. הרמת אגן
עמידת מוצא: לא עומדים אלא שוכבים (כבר התחלה טובה) על הגב בברכיים צמודות כאשר הגב צמוד לרצפה.
מה עושים:מרימים את האגן באיטיות ויציבות תוך כיווץ שרירי הבטן והישבן, ומורידים אותו חזרה לרצפה.
כמה פעמים: 10. קשה? לא נורא. תתאמצו קצת, זה יעשה לכם טוב.
למה זה טוב: למרות הקלות היחסית של התרגיל הוא מסייע לחיזוק שרירי בטן, ולחיטוב הישבן והירך האחורית. הכי תמורה בעד האגרה.
4. ג'אמפינג ג'ק
עמידת מוצא: עמידה ישרה כאשר הידיים מונחות לצדי הגוף
מה עושים: קופצים תוך פיסוק הרגליים והרמת הידיים
כמה פעמים: כמה שתספיקו ב-30 שניות
למה זה טוב: לפיתוח סיבולת לב-ריאה וכבונוס – גם לקואורדינציה.
5. כפיפת מרפק לברך נגדית
עמידת מוצא: עומדים זקוף עם רגליים בפיסוק קל, מעט יותר רחב מרוחב הכתפיים.
מה עושים: מרימים ברך גבוה ומפגישים אותה עם המרפק הנגדי, מורידים לרצפה, מרימים את הברך השנייה ומפגישים אותה עם המרפק הנגדי. מכווצים את הבטן עם כל הרמת ברך.
כמה פעמים: 15. קל לכם? הרימו את הברך גבוה יותר.
למה זה טוב: לחיזוק שרירי הבטן והכתפיים, כמו גם למיצוק הזרועות.וחוץ מזה, למצב רוח – נסו את זה עם מוזיקה מקפיצה ברקע, נראה אתכם לא מחייכים.