השקעה באוכל

שימו שש עשרה נשים סביב שולחן ארוך בחדר אחד. תוסיפו לזה ארוחת בוקר. עכשיו, כשהן שבעות ומחייכות, תפרידו אותן לזוגות, לשיחה טט-א-טט, על יצירתיות, סדרי עדיפויות, ידע, משפחה, נשיות. מנסיון שלי ארוך השנים, ב-99 אחוז מהפעמים זה נגמר בסוף בנושא המרתק של הורדת שיערות ברגליים. תודו שאני צודקת… טוב, לא הספיק לנו הזמן הפעם ובכל זאת, היו כמה תובנות אחרות.

צילום: "הגרגרנית"

המפגש בבוקר ההוא הזכיר לי ימים רחוקים, של עצמי, אי שם "לפני הספירה". עינת סקורניק, ראש מערך יעוץ בהשקעות בבנק לאומי היתה בת הזוג שלי, בשיחה שיכולה להיות מביכה לשתי נשים זרות, הבאות מתחומים שונים. לא לנו… עינת היא אשת קריירה אמיתית במובן הטוב של המילה. להיות אשת קריירה זה אומר להיות מקצועית, לעמוד בתחרות, לשאוף להגדיל את הידע והנסיון. אבל זה גם אומר לא להצטדק על השאיפה להתקדם ולהצליח ולא להתנצל על השעות המאוחרות בהן היא מגיעה הביתה.

יש משמעות לעובדה שאישה מממלאת את תפקיד המפתח הזה. ראשית, זו גאווה גדולה, שכן, לצערנו, זה עדיין נתפס כתפקיד גברי (עובדתית, רבים מהתפקידים הבכירים במשק מאוישים ע"י גברים). שנית, הסתכלות הוליסטית על נושאים, תהליכים או אנשים מאפיינת יותר נשים מאשר גברים. מחקרים רבים הראו שאנחנו רואות, חושבות וחוות דברים בצורה שונה, מה שתורם למילוי התפקיד, מעבר למקצועיות ולהשקעה המובנות מעליהן.

בכל הקשור בהשקעות, כמו שלעינת חשוב שהאנשים שלה, שממליצים מה והיכן להשקיע, יתמקצעו ויהיו הטובים ביותר כשהם מייעצים לאחרים, כך גם אני משקיעה בחומרי הגלם לבישולים שלי. חשוב לי שהם יהיו הטריים והטובים ביותר, כי בינינו, אוכל טעים הוא כזה שהשקיעו בחומרי הגלם שלו והכינו אותו באהבה.

צילום: "הגרגרנית"

אוכל הוא גשר בכלל לא צר מאוד, המקרב לבבות וקיבות, גם שלנו באותו הבוקר. מנות רבות שאנו אוהבים לאכול טומנות בחובן את ״ספרי הזכרונות״ שלנו. בבישול של עינת, שהסתובבה בעולם כילדה בעקבות עבודתו של אביה, אפשר למצוא שרידים למקומות בהם היא גרה. הרבה טעמים איטלקיים וצרפתיים יהיו שם. אבל אם תהיו רגישים יותר, תוכלו להריח גם ניחוחות עדינים של געגועים לבית ולמולדת.

השוונץ:

מכיוון שעינת אוהבת מאוד מאכלים שבאים מהים, אני רוצה להקדיש לה את המנה הבאה. מנה לסוף שבוע, כשיש לה זמן לבשל.

צילום: "הגרגרנית"

שרימפס עם ארטישוק

3-4 מנות

החומרים

  • 2 ארטישוקים (אני לא אוהבת את ה"תחתיות" הקפואות. לדעתי יש להן טעם לוואי. כדאי להשקיע עוד 5 דקות במתכון ולקלף ארטישוקים טריים. לא יודעים איך? הנה סרטון שידגים לכם).
  • 450 גרם שרימפס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות גס
  • 10-12 עלי בזיליקום שלמים
  • גרידה מ-1 לימון
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור

פפפ

אופן ההכנה

  1. קלפו את הארטישוקים עד שתגיעו ללב שלהם. אני אוהבת להשאיר קצת מהגבעול אחרי הקילוף. מומלץ לשמור בקערת מים עם מעט מיץ לימון עד לשימוש, כדי שלא ישחירו. פרסו את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות (אבל לא מדי).
  2. חממו במחבת רחבה את שמן הזית והוסיפו את פרוסות הארטישוק. טגנו, תוך ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות.
  3. הוסיפו את השום וערבבו קצרות.
  4. הוסיפו גם את השרימפס והפכו במחבת עד שהם הופכים לוורודים.
  5. פזרו מעל את גרידת הלימון, שפכו את היין ומיץ הלימון ופזרו עלי בזיליקום.
  6. תבלו במלח גס ובפלפל שחור וערבבו הכל.
  7. לדעתי הכי כיף להגיש את המחבת כמו שהיא לשולחן, עם פרוסות עבות של בגט טוב לספיגת הרוטב.

פפפפ

בתיאבון!

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit