הסביח של "מרינה"

מיני פיתות זריזות ממולאות בסביח שלא מבייש אף דוכן שבו ביקרתם. מתכון פשוט וטעים להפליא

סביח (צילום: דקלה ביבר גברא)

במסגרת שיתוף הפעולה עם חברת "מרינה" קיבלתי סל מלא כל טוב. כיאה לאמא ממהרת, החלטתי שהפעם אני מפיקה את המירב ובזריזות.

ככה נולד לו הסביח של מרינה, מיני פיתות זריזות, ותכולת סביח שלא מביישת אף דוכן שביקרתם בו בעבר.

המתכון די פשוט.

את הביצים מבשלים עד להיותן קשות.

את החציל מטגנים, את הבטטות מטגנים- טיפ חשוב – יש לחתוך אותן דקדק

את תפוחי האדמה הכנתי בשתי אופציות, בישול במיקרו ובתנור עם שמן זית, רוזמרין ומעט מלח

את הקישואים גם בתנור עם שמן זית, רוזמרין ומעט מלח

ואז כל אחד מבני הבית מרכיב לו את הסביח המוצלח עבורו, אפשר להוסיף טחינה, חומוס, או כל ממרח אחר שאוהבים.

זהירות- סכנת התמכרות מובטחת!

פיתות ביתיות (צילום: דקלה ביבר גברא)

מתכון למיני פיתות ביס

קילו קמח
רבע כוס שמן
מעט מלח
כף סוכר
כף וחצי שמרים
בערך 3 כוסות מים- הבצק צריך להיות רך למגע ולא דביק

תהליך ההכנה- יש ללוש יחד את כל החומרים, לתת לבצק לנוח כשעה=שעה וחצי. לאחר מכן לחלק לכ-20 פיתות קטנות ולתת להן לתפוח יפה על גבי הנייר אפייה במגשי התנור.

יש לאפות בחום של 250 מעלות, עם חום עילי ולא טורבו. ולתת לכל צד כ3-4 דקות אפייה.