למה הדיאטות לא עובדות ואיך אני עשיתי את השינוי התזונתי בחיי

במהלך חיי התנסיתי במגוון עצום של דיאטות, והעליתי את הכל בחזרה ברגעי השבירה. כשעברתי לאוכל נורמלי, לא-דיאט – באופן טבעי הגוף שלי הסתפק בכמויות קטנות יותר, ולא עליתי במשקל מהמעבר אלה להפך, ירדתי!
עכשיו אני לא בדיאטה וטוב לי!

היי לכולם!

השבוע קראתי כתבה על בחורה בארה"ב שביצעה שינוי מדהים באורח חייה, ולאחר אין-ספור דיאטות שבעקבותיהן היא העלתה את הכל חזרה עם ריבית, החליטה לעשות שינוי אמיתי, ובסוף התהליך גם זכתה בתואר מלכת היופי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4098481,00.html

השינוי האמיתי שלה, לפי דבריה, הגיע כאשר הכניסה לחייה מודעות לאכילה בריאה ופעילות גופנית. נשמע כמתכון מנצח להרזיה בריאה וגם לשמירה על התוצאות ההרזיה לטווח ארוך, נכון? אז למה כל כך קשה ליישם את העצה ה"פשוטה" הזו ועדיין אנחנו מחפשים את דיאטת הפלא בעיתונות או באתרי אינטרנט פופולריים שממליצים לצרוך מרק כרוב כל ערב, או פרוסת לחם קל מרוח שכבה דקה של גבינה לבנה 0% בבוקר? תסלחו לי, אבל מאכליים כאלה, כמו גם העצות מסוג זה וכל הדיאטות –  נשמעים לי דוחים, ואני לא מאמינה שאפשר להצליח עם דיאטה כזו יותר מיום אחד. ובכלל עם דיאטה. אני לא מאמינה בצום או הגבלות קשות במזון או תפריטים שמכתיבים לנו מה נאכל בבוקר, צהריים וערב.

במהלך חיי התנסיתי במגוון עצום של דיאטות, דיאטת צום, דיאטות דלת שומן, דיאטת חלבונים עם כמות מזערית של ושמנים ופחמימות, שבעקבותיהם חוויתי עייפות, עצבנות וכל התופעות הלא – נעימות, שרק עכשיו אני מבינה שקרו בגלל הדיאטות ההרסניות. ברוב המקרים העליתי את הכל בחזרה ברגעי השבירה,כשהגוף רצה משהו טעים לנשמה ו"משהו קטן" נגמר באכילת המקרר ובעקבות זאת באו רגשות אשם, שנאה עצמית והגבלות חדשות במזון, "הידוק החגורה". מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו, והחיים נראים ללא-מוצא. ובנוסף,  התאמנתי בחדר כושר, למרות הסחרחורות תמידיות, והייתי נחושה במטרה. עכשיו זה נראה לי כמו סרט רע. וכשהייתי על הקרשים מבחינה מנטלית, כי לא קיבלתי תוצאות שרציתי, ואולי היו תוצאות – אבל הם באו על חשבון הספונטניות והנאה, אז מה זה שווה ואיך אפשר להתמיד ככה? ואז הגיעה התובנה שאני בעד החיים הטובים, אני רוצה להעניק האהבה – לעצמי ולסובבים, משפחה, בעד החופש בחירה. התחלתי בשינוי הדרגתי, שחרור מחשבתי. התחלתי ללמוד לאהוב את הגוף שלי, כמו שהוא, וגם ללמוד להקשיב לו, והגוף החזיר לי בחזרה באותו מטבע – במלוא האהבה. פתאום היתה סינרגיה בינינו, שידרנו על אותו גל.

התחלתי לשאול את עצמי: מה בא לי לאכול, מתי, באיזה כמות ולמה דווקא את זה. בא לי – אני אוכלת. לא בא לי – אני לא אוכלת.  הענקתי לעצמי חופש בחירה. בהתחלה החופש הזה לבחור הוא מפחיד. אנחנו מפחדים מהרצונות והחשקים שלנו לאוכל, הרי מה יקרה אם נגזים?  מפחיד לאכול מה שבא לנו, בלי הגבלה כלשהי מ"למעלה": האם זה יותר מדי, ואם זה פחות מדי, ואולי אני אשמין, אולי אני אאבד רסן? שאלות מטרידות. אבל באופן מדהים, הגוף יודע מה הוא צריך וכמה.

אני לא בדיאטה וטוב לי!

שואלים אותי הרבה מה אני אוכלת ומה הדיאטה שלי. היום אני אוכלת מה שבא לי, מתי שבא לי, בשעה שבא לי, ובכמות שבא לי ואני נהנית מהאוכל! אני מתאמנת באופן קבוע, אבל אימונים שלי הרבה יותר ממוקדים וקצרים ממה שהיו פעם, בתקופות של הדיאטות. הכי מדהים, שבתקופה שאני לא בדיאטה, ואוכלת מה שבא  – ירדתי בהיקפים ובאחוזי שומן הרבה יותר מאשר בכל תקופה של כל דיאטות יחד! עכשיו אני אוהבת את הגוף שלי, אוהבת איך שהוא נראה, אני מרוצה מהחיים וגם עוסקת במקצוע שאני אוהבת: חיוך פשוט לא יורד מהפנים שלי. חיים שלי מלאים באהבה ובחופש בחירה.

להלן מספר עצות שלי לתזונה נבונה:

  • להקשיב לגוף – מה באמת בא לכם לאכול ומה לדעתכם גופכם צריך. הרבה פעמים אכילה נובעת ממה שאנחנו רואים שאנשים אחרים אוכלים ולא בהכרח מרצונות שלנו.
  • לאכול ארוחות קטנות כל 2-3 שעות – כך תשמרו על רמת שובע קבועה ולא תגיעו למצבי רעב קיצוניים.  בהתחלה היה לי מוזר לאכול ארוחה קטנה ופחדתי להגזים או לאכול מעט מדי. עם הזמן הגוף לומד לתת בכם ביטחון, ולא לאגור, וכך אתם תלמדו את הכמויות הנכונות לגביכם באופן אישי.
  • לספק לגוף את מה שהוא באמת צריך – לאכול מזונות איכותיים, שמספקים את חומרי בניה הדרושים לתפקוד תקין של הגוף – פחמימות מלאות וטובות (לא ריקות), חלבונים איכותיים, ירקות ופירות (ויטמינים ומינרלים), שומנים איכותיים (חשובים למערכת העצבים ומערכת הורמונלית), שתיית מים מספקת.
  • להתחיל כל ארוחה עם סלט או ירקות טריים – מרגיע את תחושת רעב ומכין את הקיבה, מונע "התנפלות" על האוכל, וגורם לאכילה יותר מבוקרת.
  • לאכול לאט – עדיף 10 פעמים ללעוס מאשר 10 פעמים לנגוס.
  • להבחין בטעם ובמראה – לאכול בביסים קטנים, ללעוס טוב (זוכרים איך תמיד אמה אמרה לנו לספור בכל לעיסה עד 20?), להינות ממראה של האוכל שאנחנו אוכלים, להינות מהטעם. הרבה פעמים אנחנו אוכלים ליד הטלויזיה או מחשב, אוכלים מהר ולא זוכרים מה אכלנו, כמה, ומה היה טעם של האוכל. כמובן, שלא שבעים מאכילה כזו.
  • לא להתפוצץ בארוחה – לבחינו ותלמדו מהתחושות וההרגשה שלכם לאחר הארוחה, איזו כמות היא האופטימלית עבורכם ואיזו הרגשה מאכלים מסויימים גורמים לכם. האם זו תחושה קלילה, טובה, המשרה מצב רוח מרומם ? – כנראה שגופכם מרוצה ממאכל שהכנסתם. האם זו להפך,תחושה כבדה, עייפות, הרגשה של גואל ממה שאכלנו ? – אולי עדיף להימנע ממאכל כזה בעתיד, כי מי אוהב להרגיש כבד ומחוסר כל כוח אחרי ארוחה שאמורה להטעין אותנו באנרגיה?
  • תזכרו, אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים, וכך אנחנו גם נראים.
  • לפרגן ולפנק את עצמינו  – נגיד, אתם אוהבים מושבעים של גלידה ומטעמי הירידה במשקל לא יכולים להרשות גלידה כל יום – תרשו לעצמכם פעם בשבוע כפרס ופרגון עצמי על הישגים במהלך השבוע, ותשתדלו שזו תהיה הגלידה הכי טובה שיש, בגלידריה הכי טובה שיש ואל תחסכו: תזמינו אותה בדיוק כמו שחלמתם, לא לחסוך בכלום: עם בא לכם 3 כדורים של גלידת שמנת בגביע וופל, לא להתפתות לגלידות דלות שומן וסורבה בכוס נייר- תלכו עם מה שהגוף שלכם מבקש. אבל: תמצאו לזה זמן מיוחד, והקדישו את הסיטואציה להנאה שלכם נטו: תאכלו לאט, תבחינו בטעמים, ריחות, תחושה גופנית מהאכילה, תהנו ממראה האוכל, תתענגו מכל ביס. .. ת-ה-נ-ו !!!
  • לעסוק בפעילות גופנית שאתם נהנים ממנו, באופן קבוע, כדרך חיים. 
  • לאכול אוכל אמיתי – רצוי לא לצרוך מוצרי דיאט, שמהנסיון שלי, גורמים דווקא לתוצאה הפוכה. למשל, אני אוכלת מוצרי חלב באחוזי שומן נורמליים בכמויות סבירות, מה שבא לי ומה שאני אוהבת: יוגורט 5 % שומן, גבינה צהובה איכותית (ולא דיאטטית ומופחתת שומן), גבינת בופאלו או עיזים למריחה  5-30 % שומן, תלוי מה בא לי, חלב עיזים 3,7% בקפה (לא דל-שומן). פחמימות איכותיות כגון ירקות מכל הסוגים, פירות, בטטה, כוסמת, אורז בסמטי. חמאה איכותית (ולא מזולות, מרגרינות ותחליפים), שמנים איכותיים – זית, אבוקדו, שמן קוקוס, חמאה, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה, בשרים, דג סלמון – כל יום, שוקולד מריר איכותי לפחות 85 % מוצקי קקאו (לפעמים כשהנפש מבקשת). גם את הקפה ההפוך שלי אני ממתיקה בחצי כפית סוכר חום ולא בסוכרזית אם בא לי פתאום (לרוב בלי סוכר). את התה אני שותה ללא סוכר, כמו כן גם האספרסו וקפה שחור. נשמע פרדוקסלי ומצחיק שבתקופה של הדיאטות נמנעתי מכל אלה, וצרכתי הכל דל ודיאט – ועדיין הייתי עם אחוזי שומן יותר גבוהים. כשעברתי לאוכל נורמלי, לא-דיאט – באופן טבעי הגוף שלי הסתפק בכמויות קטנות יותר, ולא עליתי במשקל מהמעבר אלה להפך, ירדתי!

אני מאחלת לכל מי שמחפש את דיאטת הרזיה הבאה, למצוא את השקט הפנימי ואת הרוגע בנוגע למה שאתם אוכלים ולעסוק בפעילות גופנית, ופשוט להינות, כמוני.

אני אשמח לשמוע תגובות וגם הסיפורים שלכם, איך אתם מתמודדים עם הסוגיות הקשורות במזון או דיאטה, ואיך אתם מצליחים לשמור על משקלכם.

שיהיה לכם סופשבוע מלא אור, אהבה, רוגע ואושר, ובעיקר הנאה!

כנסו לדף הפייסבוק שלי לטיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

בברכה ובאהבה,

ג’ני קפלן

מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY

KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen
TRX,  HIIT
אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס שנתיים ברציפות
אימוני כושר אישיים וקבוצתיים/ יעוץ וליווי אישי / סדנאות בהכוונה לתזונה נכונה ובניית תפריטים והקניית כלים אישיים להצלחה בתחום התזונה, ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור הכושר הגופני.

לתיאום האימונים וסדנאות ניתן ליצור קשר בטלפון: 0544238824

מאמנת בכירה ומרצה בכנסים, סדנאות והשתלמויות בתחום הכושר, תזונה ואורח חיים בריא

*מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב
*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
*בעלת בלוג הכושר וערוץ הכושר WOW YOUR BODY

 

טיפים שיעזרו לכם לרזות ולהתחטב – טור חדש!

פעילות גופנית במקומות צפופים בבית 

תכנית אימונים לכל המתאמנות המתחילות שתכניס אתכם לכושר בחודשיים הקרובים 

איך לבנות שרירי הבטן במהירות ובניית תכנית אימונים יעילה – עבור מתחילים, רמת ביניים ומתקדמים

10 טיפים לחזרה לקלה לגזרה 

תזונה שתמריץ אתכם לגוף חטוב – תזונה ממריצה 

מתחילים כאן!

***כתבות מהתקשורת:

רבע שעה והייתם פה – פרויקט הכושר במיוחד אחרי החגים ב TIME OUT

מגיעים לקיץ עם קוביות בבטן – כתבה ב  TIME OUT
מאמנת הכושר של אתר מאקו מבקרת באימון PRIMAL MOVE
ספורטאית השבוע באתר שוונג עם ראיון אישי
עם ג’ני – האם זה שווה לחכות גורילה ולשרוף 400 קלוריות?
 ספרינט לצלחת – כתבה ב TIME OUT – מה אוכלים לפני מרתון 
***למי שרוצה לדעת עוד על עניין התזונה הנכונה – בעזרת 10 כללים פשוטים ותפריט מגוון ובריא תוכלו לשפר את הכושר ולהרגיש אנרגטים.
כל מה שצריך לדעת על התזונה שתשדרג לכם את האימון, וגם מתכונים בריאים שכדאי להכיר, בפוסט “תזונה ממרוצה”
יומן אוכל אישי – איך להיות שבעה, אנרגטית וחטובה, להינות מהאוכל ולא להתעסק בזה כל היום
*** מגוון כתבות שתוכלו להיעזר בהן כדי לרדת במשקל, לשפר את הרגלי אכילה,מתכונים בריאים וטעימים ואימונים מצולמים בהדרכתי המלאה שיעזרו לכם לשמור על הגוף ובריאות, ולרדת במשקל, להיכנס לכושר, לחטב את הגוף  ולהרגיש שפע וטעם:
כל הדרכים שלא עזרו לי לרדת ממידה 42 – פוסט חדש!
טרנד הכושר של השנה – מראה שרירי ומחוטב
איך עשיתי את הסוויץ’ – שינוי החשיבה בתזונה וכושר

איך להיכנס לכושר בהדרגה – תזונה, מוטיבציה, תכנית אימון חודשית, בראיון בערוץ 10

מי אמר קר? נבחרת של אימוני כושר שיחממו ויחטבו אתכם יותר טוב מחמין