דפנה שם טוב: אכילה רגשית

אכילה רגשית יכולה להיות בהחלט טובה ותקינה – דפנה שם טוב מסבירה

ירדתם על גביע גלידה? חיסלתן כמה בוריקיטס בשעת לילה?

זה רעה?

האם אתן סובלות מהפרעה כלשהי?

ובכן – לא ממש או אפילו ממש לא – בכל אופן לא בדרך כלל. דפנה שם טוב מנפצת מיתוס:

כשתינוק יונק מאמו,הוא לא רק רוצה את החלב. הוא רוצה את החיבוק, הפינוק, הליטוף, הערסול.

הוא רוצה את אמא. להרגיש שאמא כאן. ובעצם,כשחושבים על זה גם כמבוגרים,כשאנחנו רוצים אוכל,אנחנו רוצים עוד המון דברים. חום,נ חמה, שמחה, חברה, קשר.

ובאמת בכל ארוע או שמחה ,יש מקום גם לאכילה משותפת ושמחה שהגוף יהנה וישמח ביחד עם הנפש. השאיפה להנות טבועה בנו באופן אינסטקטיבי.

דפנה שם טוב אכילה רגשית

התרגלו להתייחס למושג אכילה ריגשית כאל משהו שלילי. נהוג היום להגיד,שאכילה רגשית קשורה לעודף משקל.

אבל יש כאן בילבול, כי כל אכילה היא גם אכילה רגשית וזה מצויין.

אז אולי כדאי להבדיל בין מצב שלאכילה מתלווים רגשות לבין מצב שאוכלים בזמני עצב ותיסכול.

כדאי להכיר את הרגשות החיוביים הרגשיים שאוכל מעורר בנו.

וכדאי להכיר את השימוש שלנו באוכל כדי לא להרגיש כאב. ובמצב כזה אין שמחה שמלווה את האכילה. במצב הזה יש כאב ועמימות וסבל.

אכילה היא שמחה, היא נחמה, היא אהבה – ולא תמיד הפרעה ההופכת מייד לאכילה רגשית.

נמשיך בועד תובנות בפוסט הבא – שלכם דפנה שם טוב