דובשניות

בחורה עם מחשב נייד

בראש השנה הזה אח שלי היה אחראי על הקינוחים.
הוא עשה טירמיסו מדהים, אבל עדיין, החלטתי להכין את הדובשניות שלי.
המתכון שאני משתמשת בו הוא של רוני טגנסקי.
והדובשניות האלה הן מעולות כל השנה, לא רק בראש השנה חיוך
את השינויים/תוספות שלי תראו בהדגשות.
חומרים:
180 גרם דבש
חצי כוס שמן קנולה
100 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים
420 גרם קמח (3 כוסות)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
רבע כפית אבקת ג'ינג'ר (לא שמתי, שמתי עוד קינמון במקום)
''
אופן ההכנה :
1. בסיר מחממים את הדבש למצב נוזלי.
2. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן, הסוכר הקינמון וג'ינג'ר (כמו שכתבתי אני שמתי יותר קינמון).
''
3. מוסיפים בזהירות את הסודה לשתייה.
4. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
5. מצננים 40 דקות.
''
6. בקערה (אני טרפתי בצלחת) נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת הדבש.
7. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים לתערובת אחידה (אני ערבבתי בעזרת כף עץ).
8. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעתיים (אני הוספתי הכל לסיר ואותו הכנסתי למקרר).
''
9. חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל – 170 מעלות.
10. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
11. יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווחים בתבנית.
12.אני החלטתי במקום הציפוי שיש במקור במתכון, אני אגלגל את העוגיות באבקת סוכר לפני האפייה ואוותר על הציפוי שכן רציתי להשאיר את הדובשניות פרווה.
''

13. אופים 13-15 דקות (בתנור שלי 13 דקות) עד שהדובשניות תופחות ומבריקות מעט (מכיוון שוויתרתי על הציפוי הן לא הבריקו בסוף האפייה, אלא נסדקו).
חומרים לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
6 כפות חלב
אופן הכנת הציפוי:
מערבבים היטב את חומרי הציפוי.
טובלים כל דובשנית בעדינות בציפוי ומניחים להתייבשות.
''
כמו שאמרתי, לא הכנתי ציפוי, אלא גלגלתי את העוגיות לפני האפייה באבקת סוכר.
את הדובשניות יש לשמור בקופסה אטומה
''

ולכולנו, שתהייה שנה טובה.

שנה של בריאות, אהבה ואושר.

כל השאר נקנה.

אוהבת
איבי
www.evy.co.il