גרנולה ביתית

גרנולה ביתית היא אחד הדברים הקלים והכייפים להכנה, ומכניסים רק דברים שאוהבים

גרנולה ביתית היא באמת אחד הדברים הקלים ביותר להכנה במטבח הביתי, אבל משום מה המון אנשים מעדיפים להוציא יחסית הרבה כסף עליה בחנויות.

נכון, יש גרנולות מדהימות כמו קראנצ'יקס של פאמיליה, אבל באמת, אפילו אם אתם מפחדים מאפיה, המתכון הזה כל כך קל שהוא לא יכול להתפקשש.

הגרנולה שלנו מבוססת על המתכון של המותג האמריקאי Early Bird ומכילה שמן זית (כן!), סוכר חום ומייפל סירופ אמיתי ואיכותי.

הכיף בגרנולה זה שאפשר לשחק עם המרכיבים, להעיף מה שלא אוהבים ולהכניס רק דברים שאוהבים. קצת סבלנות, ויש גרנולה.

מרכיבים

  • 3 כוסות של שיבולת שועל [לא אינסטנט]
  • 1 כוס גרעיני חמנייה מקולפים לא מומלחים
  • 1 כוס גרעיני דלעת מקולפים לא מומלחים
  • 1 ורבע כוסות פקאן קצוץ גס
  • 1 כוס שבבי קוקוס קלויים או לא [לא הקוקוס של כדורי השוקולד]
  • 1 כוס חמוציות יבשות
  • שלושת רבעי כוס מייפל אמיתי איכותי
  • חצי כוס שמן זית כתית
  • חצי כוס סוכר חום בהיר [השתמשנו בגולדן קלאסיק]
  • כפית מלח

הכנה

מחממים תנור ל-150º.

בזמן שהתנור מתחמם, כמה מילים על המרכיבים. שיבולת השועל צריכה להיות גסה ולא אינסטנט. אלו שמגיעות בקופסת הפח של קוואקר להכנת דייסה מהירה לא מתאימות. חפשו בחנויות שמוכרות על המשקל פירות יבשים וקטניות את שיבולת השועל הגסה. קנו 300 גרם שהן 3 כוסות של קוואקר.

הקוקוס: השתמשנו בשבבי צ'יפס קוקוס, שמגיעים בגליל פח. אפשר למצוא אותם בסופרים ליד הפירות היבשים.

כפי שאמרנו מקודם, שאר המרכיבים הם לגמרי לבחירתכם. במקום חמוציות אפשר לשים דובדבנים יבשים, צימוקים, אוכמניות יבשות ומה לא. גם האגוזים והגרעינים לגמרי ניתנים להחלפה. שימו מה שאתם אוהבים, אבל נסו לשמור רוב של גרעינים/אגוזים לעומת פירות יבשים.

המייפל: נותן פה את רוב הטעם. תעשו לנו טובה ואל תחשבו אפילו להכניס את הסירופ הצמיגי שבא בבקבוק פלסטיק וקורא לעצמו "בטעם מייפל". זה יהרוס לחלוטין את הגרנולה ויתן לה טעם מלאכותי. לכו על המייפל האמיתי, אותו אפשר לקנות בסופרים נבחרים ובעיקר בחנויות (וברשתות) טבע. אמנם הוא יקר יחסית לעומת התחליפים, אבל הטעם שלו שווה את הכסף.

נהוג לסווג סוגי מייפל על פי הצבע הענברי שלהם (עוד על כך, כאן) – אנחנו השתמשנו בסירופ מייפל מסוג A שנחשב בהיר והוא הסוג הכי פופולארי.

אם רוצים, קוצצים מעט את המרכיבים. מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה ומשטחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים לתנור וכל 10 דקות מערבבים את התערובת.

הגרנולה תהיה מוכנה לאחר 45 דקות עד שעה, תלוי במידת הפריכות שאתם רוצים שתהיה. אנחנו אוהבים אותה קצת יותר שחומה ופריכה ומשאירים אותה בתנור כמעט שעה.

תנו לגרנולה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה או האחסון.

לפוסט המקורי מ"אוכל זה טעים" (יש שם גם שיר יפה כבונוס)

לבלוג  (היפהפה) "אוכל זה טעים"

אוכל זה טעים
אוכל זה טעים בלוג בישול לממוצעי מטבח של ערן כ"ץ ועידית נרקיס http://zetaim.com