גם אני מכינה מרק קובה…

בעקבות סיור טעימות בשוק מחנה יהודה – מתכון למרק קובה בשתי גרסאות, סלק מסורתי ודלעת טבעוני.

מרק קובה סלק | רוקחת החלומות

זה היה בסוכות, די מזמן אם חושבים על זה… אבל אני עדיין עם החוויה, עדיין משחזרת מדי פעם מתכון או שניים שהבאתי איתי משם. מהשוק. שוק מחנה יהודה.  באופן כללי הייתי אומרת ששווקים היו ויהיו תמיד מקור ההשראה הגדול ביותר עבורי לבישול. הטריות והשפע, הססגוניות והאווירה, הריחות והניחוחות, הדוכנים עמוסי הסחורה, שלא לדבר על כל הטיפים שאני אוספת מבעלי הדוכנים תוך כדי תנועה… כל אלה עושים לבישול שלי רק טוב.

אז בסוכות האחרון הוזמנתי להצטרף לסיור טעימות בשוק מחנה יהודה, ולשוק אני לא אומרת לא… הסיור נערך על ידי חברת  "יאללה באסטה", שהוקמה ב-2011 על-ידי יזמי התיירות הירושלמים מיכאל וייס וראובן פילו, ומתמחה בסיורי שווקים. הסיור של שוק מחנה יהודה עובר ברחובות השוק הצבעוניים, משלב טעמים וריחות ומספר את סיפורי השוק המרתקים – בניית השוק והתפתחותו, דמויות השוק המעניינות, החנויות המפורסמות והשינויים העוברים עליו.  הטעימות, ללא ספק נבחרו בקפידה וכללו את המיטב הקולינארי שיש לשוק להציע.

אם אתם לא בענין של סיור מודרך, הסיפורים פחות מעניינים אתכם ואתם רוצים להתמקד בטעמים עצמם – ניתן לרכוש בחברת יאללה באסטה "כרטיסיית טעימות", רעיון יצירתי ומקסים במיוחד, המאפשר להסתובב עצמאית בשווקים השונים, ולדגום את מיטב מאכליהם. אבל אני, לפחות הפעם, עם מדריכה צמודה.

אז איפה היינו?

1. החצ'אפוריה. מסעדונת של מאפים גרוזיניים משגעים. הבעלים היה בעבר מהנדס, אבל כשעלה ארצה החליט על תפנית – וזו התוצאה (המבורכת). מאפי החצ'אפורי מוגשים ללקוחות ישירות מהטאבון והם טעימים להפליא. קחו בחשבון המתנה של 20 דקות מרגע ההזמנה עד שהמאפה יוצא מהתנור. לא מכינים שום דבר מראש. עד כדי כך טרי כאן…

סיור טעימות בשוק מחנה יהודה

 2. רחמו – ממש מעבר לכביש. מסעדה ירושלמית אותנטית עם חומוס אמיתי שמכינים במקום וכל תבשילי הפתיליה האהובים. גם רחמו לא התחיל את חייו כמסעדן,  וכשהחליט לפתוח מסעדה – בשיא תקופת הצנע – מכר בה בהתחלה בעיקר חומוס ושאר תבשילי עניים – אורז, קטניות, ועוד. עם השנים הצטרפה לעסק אשתו, שהיתה בשלנית נפלאה, לתפריט נוספו עוף ובשר, והשאר… הסטוריה. אנחנו טעמנו את החומוס של רחמו, שהיה נהדר,  ומשם המשכנו היישר למוסד נוסף בתחום תבשילי הפתיליה – מסעדת עזורה, עליה נכתב שירו המוכר של יוסי בנאי. משתי המסעדות הנהדרות האלה אני לוקחת את ההשראה למרק קובה. לענין הזה עוד נחזור בהמשך…

20151105115428_IMG_3164

3. השוק העירקי – מסתבר שזה המקום המומלץ ביותר לרכישת פירות וירקות טריים. העושר, השפע והססגוניות ממש משכרים, ואני רק מצטערת שאי אפשר להתעכב ולעשות קצת קניות הביתה…

 4. Beer Bazar – ממש  ביציאה מהשוק העירקי אנחנו מוצאים את עצמנו בחנות קטנה ובירות בה הרבה. עשרות טעמים (מהחבית או בבקבוקים). חגיגה אמיתית לחובבי הבירות.

 

שור מחנה יהודה | רוקחת החלומות
שור מחנה יהודה | רוקחת החלומות

 

ואם כבר בירות – חייבים גם פיצוחים. ומבחר סוגי אגוזים. שלא לדבר על פירות יבשים. וחליטות למיניהן… המגוון כמעט אינסופי, השפע ממש מבלבל. ועל דוכן החלבות בוודאי שלא נוותר…

שוק מחנה יהודה | רוקחת החלומות
שוק מחנה יהודה | רוקחת החלומות

 

אנחנו טועמים כמעט מכל דבר ואני חוזרת הביתה עם ליצ'י מיובש, תותים מיובשים ו-Jack fruit – פרי אסיאתי שאני זוכה לטעום בפעם הראשונה (בגרסתו המיובשת, כמובן) והוא טעים אש.  בקיצור, לשוק העירקי אני כבר לא אחזור, וקניות הביתה אולי לא אצליח לעשות היום, אבל מבחינת קינוחים – אנחנו מסודרים…

ושלא תחשבו לרגע שכאן זה נגמר. יש לנו עוד ענייני אתרוגים, ביקור בשכונת נחלאות, גלידה בין שתי עוגיות…  והכי הכי יש לנו את אורית המקסימה שהפכה את הסיור כולו לחוויה מרתקת.

20151105111957_IMG_3150 (1)

 

ואחרי כל זה, כשאני סוף סוף חוזרת הביתה, אני מכינה מתכון בהשראת השוק – מרק קובה בשתי גרסאות – סלק עם בשר ודלעת צמחוני. המתכון המלא כאן,  אתם מוזמנים לנסות.

מרק קובה סלק | רוקחת החלומות
מרק קובה סלק | רוקחת החלומות
מר קובע דלעת טבעוני | רוקחת החלומות
מר קובע דלעת טבעוני | רוקחת החלומות

 

למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי או בדף הפייסבוק של רוקחת החלומות.