הכנת הבצק
מוצרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
250 גרם חמאה
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
5 ביצים
2 חלמונים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
· שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים.
· עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים.
· מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
· מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב.
· מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.
· מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות).
הכנת המילוי
מצרכים:
1 ק"ג גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת עיזים
1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים
צרור עלי בזיליקום מופרדים
300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
· מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים.
· על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך.
· מורחים על כל עלה רבע מהכמויות: הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים.
· מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה.
· מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
· מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים ואופים.
· כשהבצק מזהיב להוציא מהתנור ולצנן מעט
בתאבון!
המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן מינץ.