בריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים

מתכון נפלא שמשתלב נהדר בכל ארוחה באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

מתכון לבריוש ריקוטה ובטטה של חוות דרך התבלינים. צילום הדס ניצן

הכנת הבצק

מוצרים:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

250 גרם חמאה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

2 חלמונים

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

·         שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים.

·         עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים.

·         מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

·         מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב.

·         מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.

·         מכניסים למקרר להמשך התפחה (כ-3 שעות).

 מתכון לבריוש ריקוטה ובטטה של חוות דרך התבלינים. צילום הדס ניצן

הכנת המילוי

מצרכים:

1 ק"ג גבינת ריקוטה

400 גרם גבינת עיזים

1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים

צרור עלי בזיליקום מופרדים

300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

·         מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים.

·         על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה ארוך.

·         מורחים על כל עלה רבע מהכמויות:  הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים.

·         מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה.

·         מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.

·         מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים ואופים.

·         כשהבצק מזהיב להוציא מהתנור ולצנן מעט

בתאבון!

 

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן מינץ.