בראוניז עם קרם מסקרפונה ומחית תות שדה עם פירות טריים

בסיס עוגה שוקולדי נימוח עם קרם בטעם תות שדה ופירות העונה, מה צריך יותר מזה? גם יפה, גם טעימה וגם חגיגית.

IMG_2041

לבראוניז:

6 ביצים שלמות

1/2 כוס סוכר

200 גרם שוקולד מריר

150 סמ"'ק שמנת מתוקה

100 גרם אגוזים טחונים (אני שמתי לוז קלוי כי אני אוהבת מאוד את ריחם וטעמם)

3 כפיות תמצית רום

קרם מסקרפונה:

1 קופסת מסקרפונה (גד 250 גרם)

625 סמ"ק שמנת מתוקה (1 חבילה גדולה + חצי חבילה קטנה)

2 סוכר וניל

4 כפות סוכר

2 כפות מחית תות שדה (קונים בחנויות מתמחות) או ריבה עשירה של תות

סירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

פירות:

לפי בחירה

להכנה:

להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר והרום כ- 7 דקות (עד שצבעם ישתנה לצהוב בהיר בהיר)

להמיס את השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרו (כ- 2 דקות) לקרר מעט.

לערבב את הקצף עם השוקולד והאגוזים. לשים בתבנית עגולה משומנת (מס' 24) ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות בערך או עד שבודקים בעזרת קיסם והוא יוצא יבש (ללא פירורים) בעוד העוגה חמה להפריד אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.

לקרר את העוגה היטב. רצוי לילה.

את כל מוצרי הקרם למעט מחית התות לשים במיקסר עם וו הקצפה ולהקציף לקצפת קשה. 1/2 מהכמות לצפות את העוגה. את החצי הנותר לערבב עם המחית תות ולזלף בעזרת שק זילוף עם צנתר רחב עיגולים של שמנת סביב העוגה.

בסיר קטן להמיס את המים והסוכר. לקרר. לחתוך פירות לפי בחירה – אני שמתי: אננס טרי, קיווי, תות שדה, מלון, נקטרינה ופילטים של תפוזים ולשפוך עליהם את הסירופ. לערבב בעדינות ובזהירות על מנת לשמור על שלמותם של הפירות. לשמור במקרר עד לשימוש.

לסנן את הפירות מהסירופ, לשים במרכז העוגה. לשמור את העוגה בקירור. כל כך טעים…. כל כך יפה… כל כך חגיגי שאין דברים כאלה!!!!

IMG_2038

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב