במטבח עם הילדים – מאפה גבינות

להכנס עם הילדים למטבח בכיף ולהכין מאפה לכל המשפחה

הבנות שלי אוהבות לעזור לי במטבח, לבשל. מידי פעם הן הופכת להיות השוליות שלי ולומדות קצת מרזי המטבח. אנחנו נהנות, מבלות יחד ומבחינתן זה כיף לאכול ממעשה ידיהן ואם האוכל הוא חלק מארוחה רבת משתתפים, הן גאות לספר מה הן הכינו.
קיבלתי בסיס למאפה עם רוטב עגבניות של זוגלובק להתנסות, אז "הזעקתי" את השוליה הקטנה, כדי שנכין יחד ארוחת ערב.
הבסיס למאפה יכול לשמש כבסיס למאפים שונים. הכי פשוט – להכנת פיצה. אם כל אחד אוהב פיצה קצת אחרת, מחלקים את הבסיס לפי כמות הילדים במשפחה וכל אחד מכין לו את הפיצה האהובה עליו, עם התוספות האהובות עליו (לא צריך לחתוך את הבסיס לחלקים, אלא לסמן חלוקה עליו, לכל ילד).
לי התחשק להכין מאפה גבינות לילדים. קל להכנה, מהיר ובזמן שהוכנס לתנור, שלחתי את הבנות להתקלח. עד שסיימו את טקס המקלחת, ארוחת הערב חיכתה להן על השולחן.

מאפה גבינות

מצרכים :
בסיס למאפה עם רוטב עגבניות של זוגלובק (בסיס גדול – 1 מתוך 3 יח' בחבילה של 1.2 ק"ג)
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1/4 כוס מים
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו
1 קוטג’
1 ביצה
1/2 כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר לשים גם קוביות פטרוזיליה קפואה)
50 ג’ גבינה בולגרית מגורדת על פומפיה גסה
50 ג' גבינה צפתית מגורדת על פומפיה גסה
אופן ההכנה :
1. להכנת רוטב העגבניות – מערבבים בקערית קטנה רסק עגבניות, מים, שום, מלח, פלפל ואורגנו.
2. להכנת תערובת הגבינה – מערבבים בקערה קוטג’, ביצה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
3. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה ומניחים עליו את הבסיס למאפה.
4. מורחים על הבסיס את תערובת הגבינה.
5. מורחים מעל את רוטב העגבניות.

6. מפזרים את הגבינות המגורדות.

7. מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) לכחצי שעה.

כולם נהנו מכל ביס.

בתאבון !

תשאלו את אמא של גם בפייסבוק, שם תוכלו לקבל טיפים יומיים