בלינצ'ס גבינה לא רק לשבועות–מתוק או מלוח תחליטו אתם…

אצלנו בבית בלינצ'ס הוא אחת האופציות המועדפות לארוחת ערב על ידי הילדים. כשהם מעפעפים עם הריסים ומבקשים יפה אני נכנעת…

לא מתביישת להודות- אני מאוהבת במערבל שלי. נוכחותו מאפשרת לי לעשות מספר משימות במקביל. מערבבת את חומרי הבלילה והופ – אחרי מספר דקות התערובת מוכנה. חשוב רק לקחת בחשבון שלוקח מעט זמן עד שכל הדקים דקים והטעימים האלה מוכנים כך שכדאי שתתחילו להכין בערך חצי שעה לפני שעת הארוחה.

הילדים מתים על בלינצ'ס. יש גם מתכון מטה לתערובת גבינה מתוקה נהדרת אבל בימות השבוע אפשרי למרוח על הבלינצ'ס גבינת שמנת טבעית או בטעמים– מבחינת הילדים זו ארוחת ערב נפלאה. אצלנו בבית יש "דיל" – הם יכולים לאכול אחד עם ממרח נוטלה ואחד עם גבינה ואז כולנו מאושרים. נכון, יש כאן קצת סוכר וקצת ממתק אבל מנת סידן נכנסה לגוף ללא טענות ואני רגועה.

חג שבועות שמח!

20170510_183457_s

מצרכים לבלינצ'ס:

5 ביצים

1/4 כוס סוכר

1/4 1 כוסות קמח לבן

1/4 כפית מלח

11/4 כוסות חלב 3%

50 גרם חמאה מומסת

חמאה לטיגון או ספריי שמן בטעם חמאה

1 כפית תמצית וניל – להוסיף רק במידה והמילוי מתוק.

אבקת סוכר- אם רוצים לבזוק על הבלינצ'ס הממולא.

מצרכים למלית גבינה מתוקה:

גביע 250 גרם גבינה לבנה 5% (אפשרי גם גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר או גבינות אחרות בעלות טעם ניטראלי)

2 כפות גדושות סוכר

1 כף דבש

1 כפית תמצית וניל

מעט גרידת לימון

2 כפות צימוקים – הילדים שלי לא אוהבים ולכן נמנעת ומוסיפה רק בשבועות.

אופן ההכנה:

מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל עד לתפיחה של התערובת.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים קלות.

מוסיפים חלב וחמאה מומסת ,לאחר שהצטננה מעט כדי שלא נבשל את הביצים, ומערבבים עד לבלילה חלקה. שימו לב שלא יהיו לכם גושי קמח בתערובת.

על מחבת חמה ממיסים חמאה או מרססים מעט ספריי ויוצקים מצקת מהתערובת. חשוב לפזר בצורה אחידה את התערובת כדי שהבלינצ'ס ייצא דק ואחיד. אני משתמשת במחבת עבה ורחבה. שימו לב להפוך ברגע שהבלינצ'ס מעט זהוב.

מערבבים את כל חומרי התערובת של הבלילה, מורחים על הבלינצ'ס , מגלגלים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.

בתיאבון!

20170510_183514_s